Romantisk nostalgitrip er himmelsk filmmagi

Selvfølgelig ville en håbløs romantiker og nostalgitrippende filmbuff som undertegnede falde pladask for neurotikeren Woody Allens sentimentale og yderst charmeredende Midnight in Paris. En hyldest til et romantisk Paris, nostalgien og eventyret, der venter lige for næsen af os. Oh la la, baguette og absint…

Forfatteren Gil får sig noget af en overraskelse på sin ferie til Paris, for her ender han på magisk vis tilbage i 1920’ernes fortryllende Paris. Så alt imens hans forlovede og svigermoren har travlt med at shoppe ligegyldigheder og hans konservative svigerfar håner byen, fester han med datidens store kunstnere, bl.a. forfatterne Hemingway og Fitzgerald samt den surrealistiske maler Dalí.

Woody Allen har begået en både vittig og rørende film, der med et veleksekveret manuskript legende let forener fantasi og virkelig – herligt befriet for en forklaring på hvordan de natlige ture tilbage i tiden kan lade sig føre. Det kan de bare. Det er medrivende parisisk poesi, men også med en bittersød erkendelse af, at lykken ikke nødvendigvis befinder sig i fortidens nostalgiske lys, men lige nu og her.

KLIK VIDERE FOR RESTEN AF ANMELDELSEN–>

Owen Wilson gør god figur som den sympatiske forfatter, der fanget mellem sin rutineprægede nutid og den dragende fortid også konfronteres med spørgsmålet om kærligheden til sin forlovede er stærk nok – hun spilles i øvrigt af den altid søde Rachel McAdams. En forsagt dramatisk drejning, der giver rørende genklang i håbet om, at det aldrig er for sent ændre kurs – eller at forelske sig igen.

Der er desuden en herlig selvfølgelighed over filmen og i det hele taget er det en sand fornøjelse at følge i hælene på Owen Wilson som Woody Allens småsludrende alter ego. Man deler både hans forbløffelse og iver over at møde fortidens mestre, der består af en underholdende stjerneparade, der glimrer ved velspillende folk over hele linjen.

Lad mig blot remse et par op, bl.a. Corey Stoll som maskulin Hemingway, Tom Hiddleston som svirrende Fitzgerald, Kathy Bates som den bestemte forfatter Gertrude Stein og Marcial Di Fonzo Bo som muggen Picasso samt ikke mindst Marion Cotillard som Gils flirt, Adriana og Adrien Brody som Dalí. Ja, tag straks med Woody på nostalgitrip tilbage til 1920’ernes jazzede Paris. À bientôt…‎

Ekstramateriale, billede og lyd:
Desværre er udgivelsen helt strippet for ekstramateriale – til gengæld gør filmen sig godt på Blu-ray. Her står de smukke billeder af Paris indbydende og levende, mens også det jazzede lydspor og dialogen spiller klart og velbalanceret. En fornøjelse.

Originaltitel:
Midnight i Paris, Spanien/USA, 2011
Instruktion: Woody Allen
Medvirkende: Owen Wilson, Rachel McAdams, Marion Cotillard, Corey Stoll, Kurt Fuller, Mimi Kennedy, Michael Sheen, Nina Arianda, Carla Bruni, Tom Hiddleston, Kathy Bates, Adrien Brody, Marcial Di Fonzo Bo m.fl.
Spilletid: 1 time 34 min.
Udgiver: Scanbox Entertainment