Sødt møde med kærlighedens nybegyndere

Skal vi virkelig til det igen? Endnu en film, der forsøger at skildre den komplicerede kærlighed? Jep – og det er sgu helt fint med mig, når bare det som i Jack & Connie gøres med poetisk charme, medrivende skuespillere og et lækkert soundtrack. Nå ja – og så har filmen altså også den langt bedre originaltitel Jack Goes Boating.

Den mutte Jack har endnu ikke trukket kærlighedskortet. Han er på den anden side af de 40 og får ikke rigtigt gjort noget ved det. Hans bedste ven lever derimod i et fast forhold og han sætter en dobbelt-date op med den mindst ligeså generte Connie. Og mon ikke kærligheden får sit greb i disse ”kærlighedens nybegyndere”, som det klichéfyldte danske covers undertitel lyder…

Det hele lyder muligvis en kende kedeligt og historien er da heller ikke specielt original – men tag ikke fejl. Dette er en yderst appetitlig og offbeat lille perle – og med Philip Seymour Hoffman på rollelisten, var der for mit vedkommende ingen vej udenom. Han er en personlig favorit og bestemt også et bekendtskab værd i denne søde romance. Desuden er det hans debut som filminstruktør og det slipper han absolut fint fra.

KLIK VIDERE FOR RESTEN AF ANMELDELSEN–>

Hoffman er dog ikke ene mand på banen. Amy Ryan forfører ligeledes og tilfører sin rolle som den forsagte Connie fornemt liv og en nervøs skrøbelighed. Sammen giver de den akavede romance sødme og en herlig naivitet, der samtidig viser, at kærligheden slet ikke behøver være så kompliceret endda.

Modsat dem står venneparret i skærende kontrast. De spilles ligeledes medrivende – her med John Ortiz som passiv ægtemand og Daphne Rubin-Vega som den rappe kone. Derfor forhold er forslået og med flere skeletter i skabet. Dette giver en fin dynamik og dramatisk kant mellem de to par – om end kærlighedens lyse og mørke sider sættes en kende firkantet op.

Jack & Connie er ganske enkelt et lille velspillet drama, der både vittigt og rørende viser, at det aldrig er for sent for kærligheden at blomstre – eller visne. Desuden udgør New York en smuk kulisse og så krydrer Hoffman fornemt dramaet med et par poetiske scener. Bl.a. en tur i svømmehallen, hvor Hoffman selv, nærmest som en stor baby, skal lære at svømme – at springe udi kærlighedens dyb, selvom man måske ikke lige kan bunde… til at starte med.

Ekstramateriale, billede og lyd:

Der medfølger intet ekstramateriale på Blu-ray-udgivelsen. Til gengæld står billedet flot, farvemættet og veldefineret. Lydsiden fungerer ligeledes fint og afbalanceret, hvor både det labre soundtrack og dialogen står klart filmen igennem.


Originaltitel:
Jack Goes Boating, 2010, USA
Instruktion:
Philip Seymour Hoffman
Medvirkende:
Philip Seymour Hoffman, Amy Ryan, John Ortiz, Daphne Rubin-Vega m.fl.
Spilletid:
1 time 31 min.
Udgiver:
Atlantic Film