Forvirret Liam Neeson søger sandheden i Berlin

Det skorter ikke på konspiratorisk opfindsomhed eller velproduceret paranoia-action i den kringlede identitets-thriller Unknown. Desværre er denne ellers fornøjelige omgang nonsens også en noget ujævn sag. Men selvom filmen kunne være strammet op, så er Liam Neeson godt selskab som hårdtslående og forvirret mand på jagt efter sandheden i et sneklædt Berlin.

Dr. Martin Harris (Liam Neeson) er i Berlin for at holde et oplæg på en storstilet konference. Men inden han når så langt, kommer han ud for en bilulykke og vågner fortumlet op efter fire dage i koma. Hans kone genkender ham ikke længere og en anden mand er trådt i hans sted. Nu hvirvles Martin ind i en farlig jagt på sandheden – for er han den, han tror han er eller er der andre tankespind i spil?

Ja, usandsynlighederne hober sig op som plottet skrider frem, men løjerne er det meste af vejen sat så fermt og flot i scene, at man rent glemmer at granske plothullerne – sådan da. For desværre opretholdes tempoet ikke helt og de ellers letfordøjelige kameler kommer undervejs til stå en smule i vejen for den rendyrkede spænding.

KLIK VIDERE FOR RESTEN AF ANMELDELSEN–>

Men på trods af filmens ujævnheder og plotmæssige vrøvlerier, så holdes sandheden ganske medrivende i det skjulte, så man næsten hele vejen selv kan gætte med. Desuden bydes der på fornøjelig action, bl.a. en højspændt biljagt i Berlins gader – og så besidder filmen også en indtagende billedside, der med sin nedtonede og kølige farvepalet er en visuel lækkerbisken.

Udover at Neeson medrivende indtager hovedrollen, så finder man også et par seværdige biroller. Her stjæler ikke mindst Bruno Ganz som forhenværende Stasi-agent alle scener, han er med i – en sand fryd. Det kvindelige sidekick leveres energisk af Diane Kruger og så er en sød January Jones Neesons hustru – de udfylder fint deres roller, men heller ikke mere.

Unknown er vel hvad man kan kalde en velproduceret forglemmelighed, der fint underholder, mens den står på. Desværre rundes filmen en smule uelegant af og har ikke helt den forløsning, man kunne have ønsket sig. Men sine ujævnheder til trods er en cool Neeson et underholdende bekendtskab.

Ekstramateriale, billede og lyd:

Hvor filmen har sine ujævnheder, så er Blu-ray-udgivelsens tekniske sider en ren nydelse. Billedsiden står hele vejen knivskarpt, veldefineret og med flotte mættede farver samt indtagende detaljer. Lydsporet gør sig ligeledes fremragende – velbalancerede niveauer og medrivende panoreringer. Sådan.

Ekstramaterialet er derimod langt fra ophidsende. Det bliver til 2 promo-agtige features (9 min.), der overfladisk ser på filmens historie, cast og karakterer med interviews af folkene foran og bagved kammeraet tilsat obligatorisk rygklapperi.

Originaltitel: Unknown, USA, 2011
Instruktion:
Jaume Collet-Serra
Medvirkende:
Liam Neeson, Diane Kruger, January Jones, Aidan Quinn, Bruno Ganz, Frank Langella, Sebastian Koch m.fl.
Spilletid:
113 min.
Udgiver:
Warner Home Entertainment