Græske guder og monstrøse mostre sprutter ild

De oldgræske guder og mytiske monstre spiller atter med de computergenererede muskler i denne ganske underholdende efterfølger til den træge Clash of the Titans. Jep, en 2’er, der overgår sin forgænger. Ikke at det siger så meget i dette tilfælde, men med Wrath of the Titans holdes både et fint tempo og så leveres der ikke mindst en god stak spektakulære slåskampe med brutalt brusende bæster.

Sam Worthington spiller igen Zeus’ søn, halvguden Perseus og skal denne gang redde menneskene og guderne fra den sikre død. For den magtfulde titan Kronos vil med sin tilbagevenden bringe undergangen med sig. Perseus slår sig derfor bl.a. sammen med en anden halvgud, en lidt for kæk Agenor samt den blonde krigertøs Andromeda. Sammen begiver de sig nu i kamp mod de mange monstrøse monstre. Sådan cirka…

For man skal ikke hænge sig for meget i historien. Det er først og fremmest pga. den heftige action, at denne omgang guddommelige underholdning fungerer. Der puttes dog en smule far-søn-komplekser på bæstet, men intet der for alvor griber en om hjertet eller giver filmen videre dramatisk tyngde – blot et skvæt mytisk melodrama.

KLIK VIDERE FOR RESTEN AF ANMELDELSEN–>

Det er også ganske fornøjeligt at se Liam Neeson tilbage i rollen som skægget Zeus og ikke mindst Ralph Fiennes som den sleske Hades – på det nærmeste en langhåret udgave af hans rolle som den skaldede Voldemort i ’Harry Potter’-filmene. Der trækkes dog ikke meget andet en mandig muthed ud af Sam Worthington, der heroisk går i front og uselvisk kaster sig i kamp med alverdens væsner.

Filmen er muligvis ikke de oldgræske myter værdig, men som lavaspruttende og kulørt gudeaction svinger de computerskabte narrestreger sig fint fra den ene forhindring til den anden, hvor man både støder på ildspyende kimærer og kolossale kykloper. Uforpligtende, forglemmelig og underholdende Hollywood-bulder med de græske guder som superhelte og myterne malet op med store muskler, ild og aske.

Billede, lyd og Ekstramateriale:
Blu-ray-udgivelsen præsenterer de mange voldsomme effekter knivskarpt og detaljerigt filmen igennem. Kontrasten er solid og farvenuancer gengivet levende. Lydsporet spiller ligeledes stort set upåklageligt. Her gives i den grad god bund til de buldrende guder og den til tider teatralske dialog går klart igennem. Sådan.

Ekstramaterialet består af tre ikke specielt interessante ufærdige, slettede scener (11 min.), mens man i to features ser nærmere på de græske myter bag filmen (12 min) samt special effetcs, action og stunts (21 min.). Begge features er krydret med interviews med cast og crew og kan også ses som en del af picture-in-picture-sporet, hvor info popper op undervejs i filmen. Ikke det mest dybdegående supplement, men de to features er udmærkede og giver et hurtigt og velproduceret kig på filmen.

Originaltitel: Wrath of the Titans, USA, 2012
Instruktion: Jonathan Liebesman
Medvirkende: Sam Worthington, Liam Neeson, Ralph Fiennes, Rosamund Pike, Bill Nighy, Toby Kebbell m.fl.
Spilletid: 99 min.
Udgiver: Warner Home Entertainment