Moderbinding spænder ben for kærligheden

Kærligheden dukker op de mest uventede steder – især på film. I Cyrus sker det til en fest, hvor John plørefuld, deprimeret og fraskilt på syvende år står og pisser i en busk. Her dukker den søde Molly op med et kækt ”Nice penis…” – og så ruller den søde romance ellers afsted. Der er bare lige ét problem, Mollys 21-årig søn Cyrus.

Cyrus bor nemlig stadig hjemme og hans usunde moderbinding, gør det svært for den nyfundne kærlighed at slå rod. Et fordækt magtspil er sat ind fra Cyrus’ side, der vil gøre alt for at bevare sin position som eneste mand i Mollys liv.

Selvom Cyrus kan placeres i den forslidte kasse med romantiske komediedramaer, så lad dig ikke narre. For Cyrus er ikke blot endnu en af genrens forudsigelige ligegyldigheder, men en skæv, ærlig og håbefuld lille perle, der leverer sin historie om kærlighedens hårdknuder usentimentalt, råt og ikke mindst morsomt.

KLIK VIDERE FOR RESTEN AF ANMELDELSEN –>

Det kuriøse trekantdrama bringes veloplagt og vittigt til live af filmens velspillende trekløver. John C. Reilly er naturlig og charmerende som den deprimerede John, der øjner lyset i mørket i skikkelse af den yndige Marisa Tomei, som overbeviser os om den ægte kærlighed. Og så overrasker Jonah Hill med et uforudsigeligt og troværdigt rørende portræt af den socialt akavede Cyrus.

Det er virkelig en fornøjelse at se castet folde sig ud og en af filmens helt store styrker. For til trods for det noget bizarre setup, så føles karaktererne hele vejen som rigtige mennesker og ikke komiske karikaturer. Den medrivende romance mellem det umiddelbart umage par John og Molly føles oprigtigt, mens den komiske dynamik og deadpan-humor mellem John og Cyrus er uimodståelig.

Historien leveres ganske enkelt ubesværet og med en uhøjtidelig selvfølgelighed, der går rent ind. Cyrus er alt andet end et kedeligt og gængs komediedrama – også selvom filmens grimme cover vil have en til at tro noget andet. Så slå straks klørene i denne lille skæve bastard, hvor kærligheden dukker uventet op og med et slag ændrer alt. Jeg glæder mig allerede til et gensyn.

Ekstramateriale: Desværre finder man kun filmens trailer samt to slettede scener, som dog hver har en lille introduktion af filmens to instruktører, hvor de forklarer hvorfor scenerne ikke endte i den endelige film.


Originaltitel: Cyrus, USA, 2010
Instruktion:
Jay Duplass og Mark Duplass
Medvirkende:
John C. Reilly, Jonah Hill, Marisa Tomei, Catherine Keener m.fl.
Spilletid:
91 min.
Udgiver:
SF Film