Sprudlende superhelte-skrævvridning

Der bliver byttet om på rollerne i det sprudlende animations-eventyr Megamind. Her er det nemlig den blå skurk Megamind, der har hovedrollen som selvbestaltet ondt geni. Men da han endelig får gjort kål på superhelten Metro Man – en blanding af Elvis og Superman – ender han i et tomrum. For uden et nemesis at kæmpe imod, giver det ikke meget mening at være en arrogant superskurk – og hvad gør man så?

Der er smæk på filmen fra første hæsblæsende scene og introduktion af Megamind. Imponerende eksplosioner, skøre maskiner og ikke mindst et rapt manuskript folder ubesværet historien om godt og ondt ud. En veloplagt skævridning af superheltegenren. Underholdende, men også en smule hul bag alt farveladen.

Men filmen formår vitterligt at underholde, mens det står på. Stemmerne leveres da også af nogle af branchens sjoveste hoveder, her med min personlige favorit Will Ferrell som den elskværdige og i grunden slet ikke så onde Megamind. Hans ’love interest’ får kæk komisk timing af Tina Fey, mens Jonah Hill spiller den klodsede kameramand Hal – og selvfølgelig er Brad Pitt stemmen bag Metro Man.

KLIK VIDERE FOR RESTEN AF ANMELDSELSEN —>

Selvom historien ikke får den dybde, der ellers ligger potent i det ’omvendte-superhelte-setup’ med temaer som godt og ondt, skæbne og fri vilje, så gør filmens forrygende tempo, vilde action-scener og farverige karakterer sit til at charmere sig hele vejen i mål – og det lykkedes. Desuden skader musik af bl.a. Guns N’ Roses og AC/DC bestemt heller ikke – ja, Iron Man må misunde dette soundtrack.

Desuden er det sjovt at spotte diverse referencer og spoofs, som bl.a. Marlon Brandos Godfather-rolle, der her får en glimmer-besat overhaling som superhelte-far.

Ekstramateriale:
Blu-ray-udgivelsen står skarpt og med en imponerende detaljegrad og lydsiden følger trop med god bund og fint afstemte niveauer.

Herudover får man en fin stak ekstramateriale, der er fordelt på Blu-ray-skiven og dvd-udgaven af filmen, der også følger med. Man finder klassiske ‘bag-om-kameraet-features’ bl.a. interviews med folkene bag samt fokus på animationen. Der er også kommentarspor, bl.a. med filmens instruktør og så finder man også en fin kortfilm med Megamind samt en præsentation af filmens karakterer. Ikke specielt ophidsende, men et okay supplement til filmen.

Originaltitel: Megamind, USA, 2010
Instruktion:
Tom McGrath
Medvirkende:
Will Ferrell, Tina Fey, Jonah Hill, David Cross, Brad Pitt m.fl.
Spilletid:
1 time 35 min.
Udgiver:
Paramount Home Entertainment