CPH PIX: Rødhåret road movie og store monstre

Jeg havde glædet mig ret meget til Romain Gavres spillefilmsdebut, både pga. hans intense musikvideo til M.I.A.’s Born Free og ikke mindst fordi Vincent Cassel var på rollelisten. Desværre var filmens ellers fængende æstetisk, groteske historie og en indtagende Cassel, som manipulerende og humørsvingende psykolog ikke nok til at gøre Vores tid kommer til et specielt medrivende bekendtskab.

Den kuede teenager Remy kæmper både med mobbere i skolen og skænderier derhjemme. Men hans verden ændres, da han møder den ligeledes rødhårede Patrick, en psykolog der konfronterer alt og alle. Sammen tager de på et bizart roadtrip i en rød Porsche og med en armbrøst som beskyttelse. Den forsagte Remy lærer nu at slå fra sig i deres fælles kamp for at opnå den respekt, som de mener, rødhårede mangler.

Det er nemt at skyde en musikvideo-instruktør i skoene, at hans film er mere stil end indhold. Det synes dog at være tilfældet her. Ikke at det nødvendigvis er et problem, men i så fald skal man rives med visuelt og af en umiddelbar glæde ved mediets evne til at forføre med lyd og billede. Det lykkedes ikke hele vejen. Men takket være Cassel, sort humor og bizarre optrin ender filmen dog som en lille kuriøs road movie.

Senere på aftenen ventede en japansk overraskelse af dimensioner med den vanvittige og vittige Big Man Japan. Her følger et dokumentarhold den forsagte Sato, der har et ret usædvanligt job. Han forvandles nemlig til en gigantisk sumobryder for at bekæmpe fæle kæmpe-monstre, der i tide og utide indtager Japans storbyer.

Det lyder måske fjollet, hvilket det bestemt også er, men samtidig bibringer Hitoshi Matsumoto den absurde historie en troværdighed med sit både skrøbelige og sympatiske portræt af Sato. Han har med sin deadpan-tilstedeværelse en helt utrolig timing og flair for underspillet komik. En sær karakter, der selv når han blot spiser nudelsuppe er interessant og sjov at følge.

En af de absolut bedste og bestemt sjoveste filmoplevelser på PIX, hvor ikke mindst filmens uforudsigelige finale slog benene helt væk under mig. Noget af det morsomste jeg længe har set. Fuldstændig forrygende iscenesat vanvid.

Herefter gik turen til Vesterbro til et af de PIX-arrangementer, der ikke foregår i en biograf, nemlig ‘Movie Moves Mash-Up’-fest i Råhuset. Her blev flotte film-relaterede visuels projekteret op på væggene, mens DJ’s satte gang i dansegulvet både i stuen og på 1. salen. PIX kan bestemt også holde fest.

– Læs mere på PIX om Vores tid kommer og Big Man Japan.