CPH PIX: En gravid kvindes taxatur går i tomgang

Filmfestivalen CPH PIX i København lakker mod enden, jeg har dog heldigvis stadig et par film på programmet, både i dag og på festivalens sidste dag i morgen. I går blev det til en enkelt visning. Desværre var det ikke det store sus, der ventede mig sidst på eftermiddagen i Dagmar Biografen ved Rådhuspladsen.

Inde i mørket var det en omgang postapokalyptisk tomgang, der foldede sig ud i End of Animal. Her udvikler en gravid kvindes taxatur sig fatalt, da en mystisk fremmed gør hende selskab. Han har nemlig underligt nok kendskab til bl.a. chaufførens mest private affærer og forudser på mystisk vis også et lysglimt, der i næste nu sætter bilen og resten af verden i stå. En kamp for overlevelse venter nu i det golde landskab.

Desværre blev jeg aldrig for alvor grebet af filmens dystre low-budget-æstetik, krøllede fortælling og trøstesløse atmosfære – og så er der ikke så meget mere tilbage at komme efter. Jeg kunne såmænd godt leve med filmens træge tempo, men når karaktererne heller ikke formår at bibringe historien med bare en smule mere dybtfølt pondus og energi, så bliver det i sidste ende en sej kamp for filmens overlevelse.

Men bl.a. et skummelt hundedyr, der til tider dukkede knurrende op i kulissen og et grumt besøg hos en ensom mand tilførte trods alt lidt af den mystik og indtagende tristesse, der skulle have hevet denne filmoplevelse ud af sit dødvande.

– Læs mere på PIX om End of Animal.