Fincher fejres og dansk triumf ved Golden Globe

Priserne ved dette års Golden Globe Awards er uddelt. Der var ingen helt stor prissluger, men David Finchers ’Facebook’-film, den fremragende The Social Network løb med et par af hovedpriserne, nemlig for Bedste film i kategorien drama, Bedste instruktør og Bedste screenplay samt Bedste score.

Det er filmkritikere i foreningen Hollywood Foreign Press Association, som uddeler priserne og de havde også besluttet sig for at belønne Colin Firth med prisen for Bedste mandlige skuespiller i The King’s Speech. Bedste kvindelige skuespillerinde blev Natalie Portman for sin rolle, som forstyrret ballerina i Black Swan.

Nå ja, og så var der også dansk triumf. For Susanne Biers Hævnen løb med prisen for Bedste ikke-engelsksprogede film, det foran bl.a. den kritikerroste Biutiful. Jeg er ikke specielt begejstret for Hævnen, som jeg bl.a. synes er alt overfortalt og konstrueret – til gengæld leverer både Trine Dyrholm, Mikael Persbrandt og Ulrich Thomsen fremragende præstationer.

Bedste film i kategorien musical eller komedie blev The Kids Are All Right. Christian Bale og Melissa Leo fik priserne for henholdsvis Bedste mandlige og kvindelige birolle i The Fighter, som jeg glæder mig meget til at se. Og så gik prisen for Bedste animationsfilm til Toy Story 3.

– Se listen med alle vindere og nominerede HER.