Pokkers veloplagt og vittigt sæddonor-drama

The Kids Are All Right er et veloplagt, vittigt og velskrevet drama, der fornemt balancer mellem komedie og alvor uden hverken at blive sukkersød, sentimental eller miste dramatisk nerve. Her er ganske enkelt tale om en pokkers velspillet film, som leverer sit familiedrama vedkommende hele vejen – ikke mindst takket være et fantastisk cast i front for det veldrejede manuskript.

Det lesbiske ægtepar Nic og Jules (Annette Bening, Julianne Moore) lever et øjensynligt idyllisk familieliv med deres to teenagebørn Joni og Laser (Mia Wasikowska, Josh Hutcherson). Ægteskabet knurrer dog en smule bag facaden, men den lille familie rammer først det helt store stormvejr, da de to børn opsøger deres sæddonor og biologiske far Paul (Mark Ruffalo). Han bliver en uventet og bestemt ikke uproblematisk del af familien.

Det en fornøjelse at se en film, der som The Kids Are All Right bare spiller. Dramaet leveres ubesværet og de medvirkende overbeviser hele vejen rundt – og så er filmen herligt befriet for et fokus på, at vi har at gøre med et lesbisk par. Her er blot en skildring af en familie og et ægteskab, som så mange andre – fyldt med kærlighed, op- og nedture. Netop denne naturlige tilgang til forholdet og dramaet understøttes kun af en forrygende Bening og Moore.

KLIK VIDERE FOR RESTEN AF ANMELDELSEN —>

Bening var da også nomineret til en Oscar for bedste kvindelige hovedrolle, mens Mark Ruffalo som den charmerende og umiddelbart ubekymrede Paul var nomineret til en Oscar for bedste birolle. Han er da også lige ved at stjæle billedet helt flere gange undervejs. Og som det gælder for filmen, er han ikke bare en endimensional karakter med vittige replikker og et glimt i øjet, men indeholder også en smerte og følelsesmæssig dybde, som for lov at komme til syne, som dramaet udfoldes.

The Kids Are All Right var desuden også nomineret til bedste film og manuskript, men nuppede dog ingen af de gyldne statuetter. Det skal dog ikke forhindre mig i at anbefale filmen – hvilket forhåbentlig også fremgår af ovenstående. Jeg bruger dog heller ikke Oscar-vindere eller -nomineringer, som pejlemærke for mine filmvalg, men Oscar-gøgl eller ej, så giv roligt dette veldrejede og vittige drama et spin i afspilleren.

Ekstramateriale:
Blu-ray-udgivelsen indeholder desværre ikke skyggen af ekstramateriale, men blot en håndfuld trailere for andre af selskabets titler. Til gengæld står billedet overbevisende og indtagende hele vejen, mens også lydsporet fungerer fint og velafbalanceret.

Originaltitel: The Kids Are All Right, USA, 2010
Instruktion: Lisa Cholodenko
Medvirkende: Annette Bening, Julianne Moore, Mark Ruffalo, Mia Wasikowska, Josh Hutcherson m.fl.
Spilletid: 1 time 46 min.
Udgiver: Scanbox