Jim Carrey som storsvindlende bøsse

Hvor mange går mon rundt og gemmer på deres sande jeg? Hvor mange tør ikke leve deres liv, præcist som de vil? Steven Russell er en af dem – lige indtil han kommer ud for en trafikulykke. Det får ham til at se lyset og leve det liv, han alt for længe har undertrykt og skjult bag et fredeligt forstadsliv med kone og barn.

Steven er nemlig bøsse, og han flytter nu til Miami, hvor han giver den gas på alle tangenter – så at sige. Livet under sydens sol er dog ikke uden økonomiske omkostninger, så han svindler sig til pengene. Hvilket koster ham en tur i fængsel. Her falder han pladask for den generte Phillip Morris – en blond Ewan McGregor.

Selvom I Love You Phillip Morris er garant for crazy-komik og falden-på-halen gags, så bærer Jim Carrey i sit portræt af den excentriske og charmerende Steven også en dramatisk tyngde. Det giver filmen et rørende nærvær, både i forholdet til Phillip Morris, men også i Stevens identitetsproblemer. Man tror på romancen og Stevens sjælekvaler – det til trods for en til tider overgearet historie.

I Love You Phillip Morris lykkedes altså ret fint med den svære balancegang mellem absurd komik og nærværende drama. Desværre holdes fokus ikke hele vejen lige medrivende på Steven og hans forhold til Phillip. Der går bl.a. lidt for meget svindlerkomedie i filmen, hvilket truer med at fratvinge den rørende romance og Jim Carreys portræt styrke og troværdighed.

Men selvom I Love You Phillip Morris er en til tider ujævn oplevelse, så har den et par trumfkort i Jim Carrey og Ewan McGregor. De giver kærligheden vinger og dramaet styrke og oprigtighed. At filmen så bygger på en sand historie, ved jeg ikke hvor meget, man skal lægge i…

– Husk du stadig kan vinde filmen. Deltag HER.