Årets Oscar-nomineringerne er klar

I går blev sløret så løftet for hvilke film, der skal kæmpe om de eftertragtede statuetter ved Oscar-showet den 7. marts. Hele tre (mere eller mindre) danske indslag er på plakaten, bl.a. Lone Scherfigs engelsksprogede An Education. Den skal kæmpe om hovedprisen for bedste film side om side med Avatar, The Blind Side, District 9, The Hurt Locker, Up in the Air, Inglourious Basterds, Op, Precious og A Serious Man. Ret interessant at se District 9 og Up i denne kategori. De løber nu nok ikke med prisen, men noget af et skulderklap til en flok rejer og et animeret eventyr.

Udover Lone Scherfig er også Anders Østergaards Burma VJ nomineret i kategorien bedste dokumentarfilm, mens den danske De nye lejere er nomineret til bedste kortfilm. Filmen er instrueret af Joachim Back og skrevet af Anders Thomas Jensen. Nå, men nok nationalpatriotisme for nu.

I kategorien bedste instruktør skal følgende op at toppes, nemlig James Cameron (Avatar), Kathryn Bigalow (The Hurt Locker), Quentin Tarantino (Inglorious Basterds), Lee Daniels (Precious) og Jason Reitman (Up in the Air).

Prisen for bedste mandlige skuespiller står mellem Jeff Bridges (Crazy Heart), George Clooney (Up in the Air), Colin Firth (A Single Man), Morgan Freeman (Invictus) og Jeremy Renner (The Hurt Locker). Mens de nominerede i kategorien bedste kvindelige skuespiller er Sandra Bullock (The Blind Side), Helen Mirren (The Last Station), Carey Mulligan (An Education), Gabourey Sidibe (Precious) og Meryl Streep (Julie & Julia).

Jep, så du kan allerede nu godt begynde at sætte kryds ud for favoritterne og så ellers tælle ned til det forgyldte show.

– Se alle de nominerede på Oscars eget site HER.