BAFTA-uddelingen stod i kongens navn

I går aftes blev den britiske filmpris BAFTA uddelt og her blev det Kongens store tale, som sejrede stort med hele syv priser. Det for bedste film, den såkaldte Outstanding British Film, bedste originale manuskript og originale musik. Bedste mandlige hovedrolle gik til Colin Firth, mens prisen for bedste mandlige og kvindelige birolle gik til henholdsvis Geoffrey Rush og Helena Bonham Carter.

David Finchers The Social Network løb også med en håndfuld priser, det for bedste instruktør, bearbejdede manuskript samt klipning. Natalie Portman fik en BAFTA for bedste kvindelige hovedrolle i Black Swan, mens bedste animerede film ikke overraskende blev Toy Story 3. Og så gik prisen for bedste ikke-engelsksprogede film til den danskinstruerede Mænd der hader kvinder, som jo er på vej som et amerikansk remake af David Fincher.

Christopher Nolans flotte Inception løb med priserne for production design, lyd og special visual effects. Tim Burtons skuffende Alice i Eventyrland nappede også et par priser, det for kostumer samt sminke og hår. Og så var der også en flot cadeau til ‘Harry Potter’-filmene, som løb med den ærefulde Outstanding British Contribution to Cinema, mens Sir Christopher Lee blev hyldet med prisen Academy Fellowship.

– Se alle vindere og nominerede hos BAFTA HER.
– Læs også om årets Golden Globe-priser HER og Robert-priserne HER.