Kedelige lesbiske vampyrer

Lesbian Vampire Killers – hvad siger i så. Med sådan en filmtitel, kan man da ikke andet end straks at smække skiven i afspilleren. Men som filmen skrider frem, synes filmens fængende titel desværre at være dens eneste eksistensberettigelse. For en ting er sjove titler og lysten til at lave kitschet vampyr-humor, noget andet er at levere varen – og det gør Lesbian Vampire Killers sgu desværre ikke.


Er en plotbeskrivelse overhovedet nødvendig? Tjo, det er noget med at den engelske flække Cragwich for år tilbage blev forbandet af en, ja lesbisk vampyrdronning. Alle piger i byen forvandles derfor til, ja, lesbiske vampyrer straks de fylder 18. To knejte på en pub – den ene lige dumpet af kæresten, den anden bare irriterende – lander selvfølgelig i byen med de lesbiske vampyrer – og vupti, så er der fald-på-halen-komik og campy vampyr-fjollerier til alle. Eller i hvert fald forsøget på samme.

Desværre rammer de mange gags, punch-lines og kitschede effekter bare aldrig den rigtige tone. Komikken er aldrig rigtig sjov og de campede vampyrer ligner noget fra en dårlig parfume-reklame med deres touperede hår og svævende bevægelser. Den vildskab og energi, som der sigtes efter, rammes ikke. Der forsøges ellers ihærdigt med både bare bryster, flade oneliners og lidt uskyldig splat. Men lige lidt hjælper det. Det er hele vejen lige ved og næsten – og det er bare ikke nok.


Filmen synes som intet andet en end en fjollet idé, der har taget overhånd. En forsøgt pendant til den forrygende zombiekomedie Shaun of the Dead – bare med vampyrer. Anyways. Lesbian Vampire Killers har aldrig nær den charme, timing eller veludførte drab, som lykkedes så bragende godt i Shaun of the Dead.

Man kunne så håbe på et par morsomme protagonister, men kemien blandt de medvirkende er minimal og de mange punchlines aldrig sjove. Ærgerligt. Men en charmerende vampyr-dræbende præst bliver det trods alt til. Der lægges selvfølgelig også til slut op til en fortsættelse. Hvis det bliver til noget, håber jeg sgu stilen bliver pudset af og humoren bedre – ellers står det skidt til.


Ekstramateriale: Der medfølger lidt ukritiske og tilfældige optagelser fra produktion – kedeligt (12 min.). Herudover får man en stak interviews med filmens cast, instruktør og producer. Det løber op i cirka 1 times sniksnak, hvoraf det meste ikke er særligt interessant. Man skal nok være mere end glad for filmen, for at gide sidde det hele igennem. Og så får man tre forskellige trailere for filmen.

Originaltitel: Lesbian Vampire Killers, USA, 2009.

Instruktion: Phil Claydon

Medvirkende: James Corden, Mathew Horne, Myanna Buring, Vera Filatova, Paul McGann, Silvia Colloca m.fl.

Spilletid: 83 min.

Udgiver: Sandrew Metronome.