Den spændstige ’Challengers’ er et virilt og veloplagt trekantsdrama

Biografanmeldelse: Det går dramatisk og passioneret for sig både på og udenfor tennisbanen i mesterlige Luca Guadagninos trekantsdrama ’Challengers’. Det handler om sex, venskab, magt og måske endda også om kærlighed? For når dramaet om den virile trio foldes energisk ud, står intriger, hemmeligheder og misundelse i kø mellem de tre tenniskyndige karakterer.

Her finder man en målrettet Zendaya som forhenværende tennisspiller og nu træner for sin partner, der spilles med ligeledes nuanceret nærvær af en fokuseret og regelret Mike Faist. Derimod er Josh O’Connor som rivalen langt mere vild og uforudsigelig. Han er drevet mere af sine følelser end af et rationale, der skulle kunne føre ham til tennistops.

Det er på velportrætteret vis, at trioen foldes engagerende ud. De bliver både hele mennesker hver især, men sammen opstår der dramatisk dynamit, der sensuelt og insisterende truer med at eksplodere hvert eneste øjeblik. Man finder her et skarpt skrevet manuskript af Justin Kuritzkes, der på dynamisk vis leger veloplagt med forskudte tidslinjer de tre parter imellem.

Det er gennem bl.a. krydsklip fra årenes løb, at trekløverets interne relationer får liv og dramatisk tyngde. Jeg drages af kompleksiteten i karaktererne og de giftige dynamikker, de indgår i sammen. Her er en spændstig udvikling, der fornemt matcher kampene på banen. Ja, jeg gribes bestemt af dramaet både på og udenfor banen. For der er kampe over hele linjen, når magten forsøges kapres.

Bl.a. er tenniskampene med krydsklip i tid og sted forløst engagerende af klipper Marco Costa, der med pulserende øje for tempo og fortælling, er med til at indgyde nervepirrende spænding i filmen, der med et vibrerende og dunkende score af Trent Reznor og Atticus Ross giver energi og adrenalin til spillet og trekantsdramaet, som går hele vejen ind i soveværelset.

’Challengers’ lever altså fortællende veloplagt af bl.a. hovedrollers interne dynamik samt af en smuk forening mellem klip og lyd, hvor fotograf Sayombhu Mukdeeproms billeder hektisk og medrivende indfanger kampene, men også tør dvæle ved karaktererne i lange ubrudte scener. Der er bestemt nerve, menneskelig kompleksitet og magt på spil … og måske endda også kærlighed?

’Challengers’ får 5 ud af 6 stjerner:

’Challengers’ har biografpremiere den 25. april.

Ja tak til, at ‘Immaculate’ giver fingeren til det subtile gys

Biografanmeldelse: Der venter ikke ligefrem en lutter lykkelig forening med gud for den unge amerikanske nonne Cecilia, der er taget den lange tur til et kloster i det smukke Italien for at komme tættere på sit religiøse kald. ’Immaculate’ er nemlig et bidskt lille nonnegys, hvor mørket gemmer på sin del af grumme hemmeligheder og ikke just guddommelige herligheder.

Det står allerede klart i den brutale åbningsscene, der effektivt afslører, at noget er helt galt på det pittoreske kloster. Hvad klostrets indre mere præcist huser, står dog hen i det uvisse for den ellers snart vagtsomme Cecilia. Hun begynder nemlig at ane uråd i takt med, at filmen desværre forfalder til at gøre brug af et par unødvendigt generiske jump scares.

Nej, ’Immaculate’ er ikke en subtil skrækfilm, hvilket dog også er en styrke. Ikke mindst fordi, at den godt ved, hvad den er for en størrelse. Den er nonnesjask og hurtige chok for fuld skrue. En fuckfinger til underspillet og dybsindig gru. Desværre bliver filmen aldrig helt så ekstrem, som den umiddelbart forsøger på at være, når nu man vælger at slå religion og gys sammen og tilsætte blod.

’Immaculate’ er dog bestemt brutal, men får aldrig helt sparket mig ondt nok i maven til, at gyset sætter sig intenst i kroppen på mig. Mindre kan også gøre det. Instruktør Michael Mohan har nemlig et sikkert greb om sine grumme virkemidler og formidler stramt og dynamisk den desværre ikke vildt originale historie på trods alt 90 effektive minutters spilletid.

Desuden er Sydney Sweeney en fornøjelse som Cecilia, der møder mere mareridt end helligånd i klosteret, hvor uskylden bliver spyttet blodigt ud på gulvet, mens korset bruges som brutalt våben og ikke kun som et helligt symbol. Hun har et dragende ansigt med sine uskyldige dådyrøjne, der får nervepirrende liv i stearinlysets skær i gådefulde gemakker.

Sydney Sweeney løfter med andre ord gribende sit portræt med nerve og indlevelse. For selvom der ikke er meget at arbejde med i manuskriptet, får hun givet engagerende liv til sin karakter, der rummer både uskyld og naivitet, sejhed og handlekraft. Mit følelsesmæssige engagement sætter sig måske ikke som en intens sten i maven, men jeg hepper bestemt på Cecilia hele vejen.

’Immaculate’ får 4 ud af 6 stjerner:

’Immaculate’ har biografpremiere den 25. april.

‘Monkey Man’ er blodig hævntørst for fuld smadder

Biografanmeldelse: Der er fuld smadder på blodsjaskede næver, brutale øretæver og pulserende skudvekslinger i den virile hævnfilm ’Monkey Man’. Her møder vi en ung mand, der plages af et tragisk barndomsminde, der kostede ham sin mors liv. Nu er han voksen og med ét mål i livet: At hævne sig på dem, der stod bag morens død.

Der er dog lang vej til toppen i den indiske storby, hvor de rige og magtfulde banemænd befinder sig, mens han befinder sig i bunden af samfundet. Her kæmper han en daglig kamp for bare at overleve. Han tjener til dagen og vejen iført en abemaske i en kampsportsarena uden regler, men derimod godt med benbrud. Vejen til byens korrupte elite starter med andre ord helt i bunden.

Vi følger således hans vej gennem slummen, når hans rejse går sin brutale gang mod toppen af det korrupte hierarki. Men det er ikke nogen nem opgave, sådan at ville forcere de mange forhindringer på vejen mod retfærdighed. Det betyder nederlag med tonstunge tæsk til følge. Men han rejser sig beslutsomt gang på gang i en stålfast jagt på at forløse sin blodige hævntørst.

Dev Patel spiller den hævnende hovedrolle med intensitet, nærvær og hårde nævner, der troværdigt tæver sig vej gennem en kriminel underverden, som snor sig hele vejen til samfundets top. Jeg er fra først til sidst draget af ham som viljefast og fejlbarlige hævner. Dev Patel har også instrueret, medforfattet og produceret filmen, der med veloplagte slåskampe og beskidte miljøbeskrivelser river mig rundt.

Godt nok er ’Monkey Man’ en film, der med alvorstung tyngde folder sig sitrende ud, men der er også plads til velvalgte øjeblikke af humor – særligt af den groteske slags. Her er dog en klar indignation i portrættet af skellet mellem de rige og korrupte på den ene side og de fattige på den anden. Kombinationen fungerer, men historien bliver desværre over midten en smule for lang for sit eget bedste.

Det sagt, så er ’Monkey Man’ en virkelig underholdende slå-på-tæven-oplevelse, der går lige i maven og suger mig med ind i en verden af korruption, dedikeret hævntørst og pulserende koreograferede slåskampe og medrivende biljagter. Det er brutalt og nådesløst, så pyt med, at spilletiden måske nok med adrenalinopretholdende fordel kunne være skåret lidt ned.

’Monkey Man’ får 4 ud af 6 stjerner:

’Monkey Man’ har biografpremiere den 25. april.

Borgerkrigsfilmen ‘Civil War’ er som en insisterende knude i maven

Biografanmeldelse: Jeg sidder med en konstant knude i maven, der kun synes at tage endnu mere fat, efterhånden som historien i et borgerkrigshærget USA folder sig intenst ud i Alex Garlands medrivende kig ind i en nær fremtid med ’Civil War’. Vi følger her en lille håndfuld journalister, der bevæger sig gennem landet, som er på randen af totalt sammenbrud.

Jeg kommer med ind i journalisternes bulede bil, der med ’press’ stående på siderne kører gennem et bombet landskab på deres vej mod Washington i håbet om at nå frem, inden en oprørsgruppe indtager Det Hvide Hus i den eskalerende borgerkrig. De vil sikre sig et interview med selveste USA’s præsident, inden muligheden løber dem af hænde.

På turen møder vi bl.a. den anerkendte fotojournalist Lee, der med skarpt og frygtløst blik for krigens rædsler kaster sig ind i frontlinjen med sin linse rettet stålsat mod de brutale begivenheder. Hun indfanger virkeligheden og historien, så den kan blive fortalt og foreviget fra første parket. Historien om borgerkrigen og dens mange konsekvenser for landet og dets indbyggere.

Det er bl.a. gennem Lees kameralinse og de heraf stillestående billeder, som i glimt giver en dokumentarisk kant til filmen. Det bakkes pulserende op af det dynamiske kameraarbejde af fotograf Rob Hardy, der intenst indfanger de ubehagelige begivenheder, men også de få åndehuller for det lille hold journalister, hvor man desuden møder den ihærdige og unge aspirerende fotojournalist Jessie.

Der er et virkelig fint parløb mellem den hærdede fotograf overfor den uprøvede. Jeg oplever borgerkrigen med forskellige øjne. Jeg mærker ubehaget. Jeg føler rædslerne. Jeg hører brutaliteten banke skånselsløst gennem luften i form af dundrende maskinpistoler og susende raketter, der bringer eksplosioner til live og sender mennesker i graven. Kynisk, koldt og kalkuleret.

Kirsten Dunst er gribende martret og nærværende intens som Lee, mens Cailee Spaeny som Jessie bringer en håbefuld uskyld til krigen, der er alt andet end uskyldig. Uskylden bliver dog snart revet ud af livet på Jessie. Jeg rives med. Af bunkerne af blodige lig. Af skudsalver, der får blodet til at sprøjte. ’Civil War’ er som en insisterende knude i maven. Tankevækkende, medrivende og ubehagelig. Forrygende!

’Civil War’ får 5 ud af 6 stjerner:

’Civil War’ har biografpremiere den 18. april.

‘Abigail’ forener ballet, blod og underholdende vampyrsjask

Biografanmeldelse: Det skulle have været en ukompliceret opgave for et umage hold af kriminelle at kidnappe en rig gangsters unge datter for så at afvente den store løsesum tikke ind. Så let slipper kidnapperne langt fra i den blodsjaskende vampyrgyser ’Abigail’. For den store villa, hvor de skal skjule deres gidsel, huser nemlig sin del af farlige hemmeligheder.

Datteren Abigail er nemlig ikke en helt almindelig pige, der er dansende glad for ballet. Hun viser sig også at være en yderst glubsk og blodtørstig vampyr. Snart får holdet af kidnappere således hænderne fulde og Abigail på nakken. Nu starter en kamp for overlevelse i villaen, der er blevet låst og lukket til, så de kriminelle ikke sådan lige kan undslippe den unge vampyr.

Inden gysereskapaderne for alvor folder sig underholdende ud, forsøger filmen sig med at etablere gruppen af kidnappere. Fra den forhenværende kriminalbetjent til den adrenalinjagende hacker og ham med de store muskler. Problemet er ikke så meget det, at der måske lige går en tand for lang tid, inden blodet begynder at sprøjte, men mere, at karaktererne ikke sådan er rigtigt interessante.

Gruppen udfylder dog på trods af det helt ok deres respektive roller, men dramatisk menneskelig tyngde skal man kigge en smule langt efter. Selvom her bl.a. forsøges med lidt mor-søn-drama. Oprigtigt gribende følelser bliver der dog aldrig udløst på den front. Til gengæld er vampyrballaden heldigvis vildt underholdende på flere andre måder.

Bl.a. er en veloplagt Alisha Weir en fryd som den snarrådige vampyr med kæften fuld af sylespidse tænder og et dyrisk blik i øjnene. Hun har haft en fest i rollen som rap vampyr på rov. Hendes energi smitter af på positiv vis. Dog kunne man godt have skåret ned på scenerne med hende, der danser blodig ballet højt til tå og med sit strutskørt indsmurt i sjask.

Historien er altså ikke en overraskende åbenbaring, men instruktørduoen Matt Bettinelli-Olpin og Tyler Gillett får på dynamisk vis en underholdende filmfræser ud af manuskriptet. Så selvom eskapaderne undervejs er ved at rulle ind i en smule dødvande, opvejes det momentvis manglende momentum bestemt af filmens herligt blodspruttende scener og skønne finale.

’Abigail’ får 4 ud af 6 stjerner:

’Abigail’ har biografpremiere den 18. april.

‘LUPIN III: Kastellet i Cagliostro’ er fuld animationsaction af Miyazaki

Biografanmeldelse: Det er 45 år siden, at den japanske animationsmester Hayao Miyazaki spillefilmsdebuterede i 1979 med den hæsblæsende ’LUPIN III: Kastellet i Cagliostro’. Nu får filmen repremiere i en nyrestaureret 4K-version. Miyazaki er som bekendt manden bag fortryllende film som ’Min nabo Totoro’, ’Chihiro og heksene’, ’Det levende slot’ og senest ’Drengen og hejren’.

Der er i den grad knald på hans medrivende debutspillefilm, hvor man følger den charmerende tyv Lupin III og hans medsammensvorne Jigen. De kommer ud på et vildt eventyr, der byder på alt fra falskmøntneri, pulserende biljagter og store eksplosioner, når de skal forsøge at råde bod på, at de er blevet snøret efter et storstilet kup.

Det bliver starten på en yderst underholdende rejse mod riget Cagliostro, hvor duoen undervejs bl.a. møder prinsessen Clarisse, der mod sin vilje står til at skulle giftes med en skummel greve. Så nu står den også på en redningsaktion, mens Lupin og Jigen må kæmpe for livet, når turen går rundt i grevens store borg fyldt med fjender og fælder, mysterier og hemmeligheder.

Miyazaki folder sin film ud med en smittende fortælleglæde, der sprudler af skøre og skønne idéer samt scener fyldt med energi og dynamik. Fra enorme tandhjul, der drejer faretruende rundt med Lupin i midten af det hele til energiske kampe med grevens kumpaner. Jeg bliver i lutter godt humør af at være i selskab med Lupin og co., når de sjove og engagerende eskapader ruller lystigt afsted.

Det er kort sagt med stor fortælleglæde og vidunderligt veloplagt animation, at ’LUPIN III: Kastellet i Cagliostro’ folder sig ud for fuld skrue i et herligt virvar af morsomme påfund, umage karakter og medrivende actionscener, der står i kø for at rive mig med. Det lykkedes i den grad. Ja, når mesteren Miyazaki står bag, er 45 år ingen alder.

’LUPIN III: Kastellet i Cagliostro’ får 5 ud af 6 stjerner:

’LUPIN III: Kastellet i Cagliostro’ har repremiere i biografen den 18. april.

‘For evigt’ forener delvist vellykket kærlighed og klimakatastrofe

Biografanmeldelse: Tid og rum, kærlighed og skæbne, klimakatastrofe og jordskælv. Det danske science fiction og romantiske drama ’For evigt’ rummer det hele i en i udgangspunktet interessant cocktail, der historiemæssigt ambitiøst kaster sig ud på dybt vand. Bogstavelig talt. For dybt under Atlanterhavets overflade er en mystisk sprække efter et jordskælv opstået.

Den mystiske sprække er forårsaget af klimaforandringer og kan få fatale konsekvenser for kloden og menneskeheden, hvis ikke den lukkes. Langt fra det dybeste havdyb et sted i Danmark møder vi nu den unge forsker Elias og sangeren in spe Anita, der for fulde følelser falder gnistrende for hinanden. Den unge kærlighed lider dog et knæk og deres veje skilles.

Flere år senere møder vi nu en ældre Elias, der har fået en central rolle på det hold af internationale videnskabsfolk og klimaforskere, der skal forsøge at lukke sprækken på havets bund, inden det er for sent for kloden og dens beboere. Da Elias tilfældigt møder Anita, der er videre i livet med en lille familie, vender det op og ned på hans liv. For hvad gav han egentlig slip på i sin tid?

Det er midt i klimakatastrofe og dybhavsdyk, at kærligheden og spørgsmålet om skæbne spiller ind, men aldrig for alvor får skovlen dybt under mig, ligesom heller ikke mine følelser bliver rørt helt engagerende rundt i. Man finder dog i de dobbelte hovedroller som den unge og ældre udgave af Elias og Anita virkeligt fine præstationer, der løfter følelserne, når historier bliver lidt tung i røven.

Det unge par portrætteres dynamisk og nærværende af Viktor Hjelmsø og Anna Søgaard Frandsen. Jeg tror på dem, forholdet og følelserne. Det samme gælder den ældre version af Elias, hvor en stærk, nuanceret og troværdigt intens Simon Sears gør virkelig dragende figur. Desværre får Nanna Øland Fabricius som Anita ikke nær så meget at arbejde med i sin karakter.

Filmen bliver mere Elias’ historie end det ellers fine parløb, der lægges ud med. Instruktør og manuskriptforfatter Ulaa Salim lykkedes uanset hvad ikke helt med at forløse portrætterne gennemgående formfuldendt, mens også de universelle temaer mangler mere tyngde og flere overraskelser i en ellers interessant præmis. Det hele indfanges dog virkelig elegant godt af fotograf Jacob Møller.

’For evigt’ får 3 ud af 6 stjerner:

’For evigt’ har biografpremiere den 18. april.

Det politiske drama ‘Hammarskjöld’ vakler mellem to stole

Biografanmeldelse: Vi får med det politiske drama ’Hammarskjöld’ på den ene side et kig ind bag facaden på mennesket Dag Hammarskjöld og på den anden side hans officielle jeg som målrettede diplomat. Historien er baseret på virkelige begivenheder og udspiller sig i koldkrigstidens 1961, hvor man møder Hammarskjöld, der sidder på posten som FN’s generalsekretær.

Han gør sit bedste for at skabe fred i menneskeligt og politisk indviklede tider som del af det verdenspolitiske spil, mens han privat kæmper med ensomhed og en evig søgen efter meningen med sit liv og virke. Arbejdsmæssigt har særligt Congo Hammarskjölds opmærksomhed, da han vil skabe fred i landet, der er præget af blodige konflikter. Det synes som en umulig opgave.

Hammarskjöld går dog beslutsomt til opgaven, der kun udvikler sig i en mere og mere kompleks og for ham farlig retning. Det stopper naturligvis ikke den svenske generalsekretær, som man nu følger i de to sideløbende spor med på den ene side det diplomatiske arbejde og på den anden side et stille privatliv, hvor han skriver sine inderste tanker og følelser ned i sene aftentimer.

Vi ser begge sider af mennesket Hammarskjöld, der spilles stærkt og nærværende af Mikael Persbrandt, som dog ikke helt kan forløse manuskriptet, der står stærkest, når historien centrerer sig om det politiske spil og magtkampene. Det private følelsesliv og de afsavn, som Hammarskjöld skriver om sent på aftenerne, kommer ikke helt ud og rører mig stærkt nok.

Det er en skam, da der i udgangspunktet er en interessant todelthed i mennesket Hammarskjöld og her konsekvenserne af de valg, han træffer i kraft af sit arbejde. Både for ham personligt, men også som officiel diplomat. Desværre findes der aldrig for alvor en rigtigt engagerende balancegang mellem de to spor, der kunne have formet et reelt gribende hele.

Per Fly har både instrueret og ageret medforfatter. Han har da også et professionelt godt greb om sin historie, men den løber ind i at vakle mellem Hammarskjölds to sider, så ingen af delene for alvor går ind og bliver medrivende. En styrke ved ’Hammarskjöld’ er dog den grundlæggende interessante politiske historie og mennesket i midten af det hele, der desværre bare ikke forløses formfuldendt.

’Hammarskjöld’ får 3 ud af 6 stjerner:

’Hammarskjöld’ har biografpremiere den 18. april.

‘Robot Dreams’ er en sød animationsfilm om venskab og ensomhed

Biografanmeldelse: Selv i de største byer med et mylder af mennesker, kan ensomheden ramme hårdt og nådesløst. Hvad stiller man så op, når ensomheden rammer? Når lyset i lejligheden ved siden af rammer krammende par på sofaen, mens venner går op og ned ad gaderne? I den ordløse animationsfilm ’Robot Dreams’ bygger en ensom hund sin egen robot.

Filmen udspiller sig i et summende New York i de kulørte 80’ere, hvor byens indbyggere er dyr i alle afskygninger. Her er aber, grise, myreslugere, elefanter og så er der den ensomme hund med mikroovnsmad siddende foran tv’et alene. Men da han bestiller og modtager sin egen robot, begynder et venskab mellem det umage par at spire.

Venskabet bliver dog testet på uventet vis før end siden. Så nu må jagten ud af ensomheden for hund og robot begynde på ny. For hvad vil vi i grunden ikke gøre for at fastholde venskaber og undgå ensomheden? I den søde ’Robot Dreams’ gør hunden i hvert fald sit bedste for at beskytte sit nye venskab, selvom det altså løber ind i problemer.

’Robot Dreams’ er lige på den anden side af halvanden time, men synes egentlig fint at kunne være fortalt som kortfilm. Historien og dens tematikker føles af og til en smule at blive trukket lidt langt ud over midten. Heldigvis gøres det på sjov og charmerende vis, hvor både hunden og robotten får fint liv i de stilrene tegninger, hvilket også er tilfældet med de andre karakterer og omgivelserne i New York.

Der sker altid sjove ting i baggrunden eller andre fine detaljer i udtrykket hos de medvirkende. Universet fungerer, selvom det af og til kan virke lidt for rent og klinisk i sit udtryk. Her kommer bl.a. netop hund og robot samt deres levende tilstedeværelse til live, selvom der altså ikke siges et eneste ord. Det er elegant historiefortælling med temaer som ensomhed og venskab i fokus.

Temaerne gives desuden en fint nuanceret krølle på halen i sidste ende, som også er med til at skabe lidt mere dybde i karaktererne og historien. ’Robot Dreams’ er med andre ord en fint animeret fortælling, jeg nemt relaterer til, bl.a. gennem fint forløste karakterer med en befriende ordløs fortælling, hvor bl.a. musikken således får plads og stor betydning.

’Robot Dreams’ får 4 ud af 6 stjerner:

’Robot Dreams’ har biografpremiere den 11. marts.

‘Back to Black’ er en generisk portrætfilm af Amy Winehouse

Biografanmeldelse: Historien om musiker og sanger Amy Winehouse er en sand tragedie. Hun blev med sin unikke stemme, sange og karisma katapulteret til stjernestatus i en ung alder og døde år senere af en alkoholforgiftning kun 27 år gammel i 2011. Den biografiske film ’Back to Black’ fortæller nu historien om den selvsikre sangers tumultariske liv og kaotiske forhold med kæresten Blake.

Historien begynder med den unge Amy, der tryllebinder både sin familie og publikummet på pubben med sin stemme. Herfra går historien sin slagne gang for at fortælle historien om vejen til stjernerne, om misbruget, om succesen og nedturen, hvor særligt forholdet til hendes bedstemor, far og kæresten Blake spiller en central rolle for det desværre ikke vildt gribende portræt.

Marisa Abela gør dog sit bedste for at portrættere unikaet Amy Winehouse. Det er selvsagt ingen nem opgave – og det lykkedes da heller ikke rigtigt at komme helt derind, hvor sangerens dæmoner for alvor får dramatisk dybde og gribende tyngde. Heldigvis ender skildringen ikke som en karikatur, men fremstår trods alt ganske oprigtig, selvom det hele menneske er svær at få øje på.

Historiefortællingen er bare ikke særlig interessant forløst. Hvilket i grunden er ret utroligt, når nu sangerens alt for korte liv var fyldt med så meget drama. Så meget vildskab. Vildskaben og dramaet kommer desværre bare ikke rigtigt helt derind, hvor smerten vinder genklang i mig. Instruktør Sam Taylor-Johnson kommer aldrig rigtigt igennem med en unik stemme i sin menneskeskildring.

Det er heller ikke meget originalitet, at Matt Greenhalghs manuskript tillader i sin desværre ret generiske gennemgang af Amy Winehouses liv. Her står alkoholmisbruget og hendes farlige omgang med stoffer også centralt, hvor jeg bestemt er vidne til tragedien, mens musikken heldigvis også spiller en stor rolle, selvom jeg aldrig for alvor får et troværdigt indblik i stjernens musikalske rejse.

Her er ikke meget indblik i sangskrivningsprocessen og arbejdet med hendes albums. Det er en skam, da balancen mellem tragedien og hendes magiske musik ikke helt finder et gribende fodfæste. I sidste ende er filmen alt det, som Amy Winehouse ikke var, nemlig middelmådig. En film, der ikke rummer videre stor vildskab, hjerte og smerte, men sådan cirka bare er ok.

’Back to Black’ får 3 ud af 6 stjerner:

’Back to Black’ har biografpremiere den 11. april.