‘Argylle’ er kulørt, bombastisk og forglemmelig spion-action

Biografanmeldelse: Selvom der faktisk er ganske godt med kulørt fart på spionaction i Matthew Vaughns actionkomedie ’Argylle’, bliver de bombastiske eskapader aldrig rigtigt spændende, mens spilletiden også arbejder imod underholdningsværdien i særligt filmens tredje og sidste akt. Det sagt, så leveres der et par ret opfindsomme og herligt tegneserieagtige actionscener med speederen i bund.

Actionballaden ved udmærket godt, hvad den er for en type film og hvad den vil. Den vil underholde på farverig og overdreven vis, hvor man følger den succesfulde forfatter Elly Conway. Hun lever et stille liv med sin kat, mens hun nyder godt af sine spionbøgers succes. Men en dag begynder den fiktive spionverden at smelte sammen med virkelighedens verden.

Således vikles den forsigtige forfatter snart ind i en verden af ægte spioner, onde bagmænd og vilde slåskampe på liv og død. For da spionen Aidan træder ind i hendes liv, vendes hendes verden i den grad på hovedet. Hvordan hænger det hele mon sammen og hvorfor er det lige, at Elly skal hives ind i en verden af hemmeligheder og farlige missioner?

Der er i udgangspunktet en ganske morsom leg med fiktion og virkelighed, men som filmen skrider frem, fortaber fortællingen sig i egne plotvridende krøller. Karaktererne ofres delvist til fordel for akrobatiske actionscener, der får overtaget i historien, som desværre aldrig bliver videre nervepirrende. Heldigvis finder man Bryce Dallas Howard og Sam Rockwell i front.

Hun spiller forfatteren, mens han er spionen Aiden. De to udgør et ret charmerende og umage par, mens man i en mindre, men vigtig rolle finder en stilfuld Henry Cavill som den fiktive spion Argylle. Hans karakter kommer desværre ikke rigtigt til sin ret, hvor netop hans fiktive væren punkterer noget af mit engagement i historien.

Selvom her altså er bump på vejen, opretholdes der et ok fint momentum, hvor et par visuelt vilde, opfindsomme og akrobatisk dynamiske actionscener hjælper på filmens underholdningsværdi. ’Argylle’ ender på trods af sin kulørte iver efter netop at underholde med at være en forglemmelig sag, hvor det hemmelige våben altså findes i form af de skønne Bryce Dallas Howard og Sam Rockwell.

’Argylle’ får 3 ud af 6 stjerner:

’Argylle’ har biografpremiere den 1. februar.