‘Guardians of the Galaxy Vol. 3’ er kulørt rumballade med følelser

Biografanmeldelse: Den umage flok af rumhelte er tilbage i deres egen og tredje film, der ikke så underligt lyder titlen ‘Guardians of the Galaxy Vol. 3’. Således går turen igen ud i galaksen, hvor der kommer schwung på både dramaet, de store følelser og naturligvis sin del af veliscenesat rumaction. Denne gang må Marvel-heltene tage på en farefuld mission for at redde en af deres egne.

Ikke nok med det, så står beskytterne også pludselig med opgaven at skulle redde universet. Mere eller mindre og kort fortalt. Det er afsættet for en kulørt omgang rumballade, der bl.a. lever højt på sine fantasifulde skabninger, imponerende scenarier og flotte set pieces. Hertil kommer vores charmerende flok af helte, hvis interne dynamik ofte rammer både rørende og morsomt plet.

Desværre holder den ellers veloplagte dialog ikke hele vejen lige højt niveau, mens historien ganske enkelt ikke kan bære sine 2 timer og 30 minutter lange spilletid. Det bliver for langt for fortællingens eget bedste. Eskapaderne mister herved noget af sit momentum og noget af sin nerve og sit nærvær samt desværre også fortællermæssigt fokus.

Det kan de elskelige karakterer ikke helt rette op på, selvom de gør deres bedste. Her med Chris Pratt i front som den charmerende Peter Quill, videre til Karen Gillan som den seje Nebula, mens Dave Bautista atter leverer komisk tørre øjeblikke som Drax. Desuden får Bradley Coopers gæve Rocket Raccoon lagt flere lag til sin karakter, hvilket klæder både ham og filmen.

Herudover er der en længere række kulørte karakterer, hvoraf flere ikke helt kommer fyldestgørende til deres ret. Her forbliver Will Poulter som den ellers interessante Adam Warlock underfortalt, mens bl.a. også Sean Gunn som det halvkejtede Kraglin flagrer lidt. Heldigvis er det altså et dejligt broget karaktergalleri, som instruktør og manuskriptforfatter James Gunn har samlet.

Men her er mange karakterer, relationer og plottråde at holde styr på. Det underminerer til tider lidt filmens ellers bankende fine hjerte i form af vores umage helte. Det er en skam, da ‘Guardians of the Galaxy Vol. 3’ bestemt disker op med både humor, hjerte og medrivende action. Det drukner bare af og til lidt i en film, der bliver for lang og en smule ufokuseret.

‘Guardians of the Galaxy Vol. 3’ får 4 ud af 6 stjerner:

‘Guardians of the Galaxy Vol. 3’ har biografpremiere den 3. maj.