Adam Driver og glubske dinosaurer forenes klodset i ’65’

Biografanmeldelse: Det er en dejlig simpel dinosaur-præmis, der ligger til grund for science fiction-filmen ’65’. Her møder man piloten Mills, der styrter ned på vores planet for hele 65 millioner år siden. Ja, dengang de glubske dinosaurer herskede på Jorden. Han strander fra et andet sted i universet med kun én anden overlevende. Sammen har de kun én mulighed for at slippe væk med livet i behold.

Således står den på overlevelse i et ufremkommeligt terræn, så de to kan vende hjem til deres kære. Men der lurer glubske dinosaurer og andre farlige udfordringer overalt. Historien er med andre ord ligetil. Desværre forkludres filmen af bl.a. en påtaget skildring af Mills og hans forhold til sin syge datter, som han har efterladt hjemme for at rejse ud og skaffe penge til hendes behandling.

Deres relation og Mills’ kærlighed til hende kommer aldrig ud over rampen og rammer aldrig følelsesmæssigt rent. Det samme kan siges om forholdet mellem Mills og den anden overlevende, nemlig pigen Koa. Deres relation spejler naturligvis forholdet mellem Mills og datteren. Disse forsøg på at skabe hele mennesker med et engagerende følelsesliv fungerer desværre bare ikke.

Heldigvis er Adam Driver god og gør, hvad han kan med den endimensionelt skrevne karakter. Han har en nerve, som filmens klodsethed ikke helt kan få presset ud af ham. Ariana Greenblatt spiller Koa, der taler et andet sprog, hvorfor kommunikationen mellem de to er båret af primært gestik. Hun gør på samme vis, hvad hun kan med materialet, men må også se sig slået af det stive manuskript.

Hvis ’65’ havde holdt sig mere stramt til at levere adrenalinfyldt dinosaur-action med rumpistoler og Adam Driver på flugt, havde eskapaderne nok haft en del bedre chancer for at overleve sit manuskripts klodsethed og forcerede fortalte følelser. Det hele bliver dog helt fjollet – bl.a. hvad Mills og datterens relation angår – i den store finale, der falder ufrivillig komisk til jorden.

’65’ får altså ikke skabt et emotionel troværdigt bånd mellem karaktererne, mens det skorter en smule på medrivende dinosaur-action. Nå ja, der er ingen grund til at tænke over bl.a., at Mills taler engelsk og Koa ikke for disse 65 millioner år siden, hvor en fjern civilisation altså agerer som mennesket i dag. Men pyt med logikken, hvis løjerne bare havde holdt underholdende momentum i sine 93 minutter.

’65’ får 2 ud af 6 stjerner:

’65’ har biografpremiere den 16. marts.