BLODIG WEEKEND 2022: Glæd jer til skræk og rædsel i biografen!

Blodig Weekend 2022: Så for Satan! Endelig er det tid til årets udgave af den gysende grumme filmfestival Blodig Weekend. Uhyggen løber fra den 16.-20. november og finder igen i år sted i den (u)hyggelige biograf Empire på Nørrebro i København.

Det er virkelig et privilegie med en festival dedikeret til genrefilm i den grusomme ende af filmspektret. Faktisk er det i år hele 10 år (!) siden, at festivalen første gang spredte skræk og rædsel i København.

Jeg er så heldig at have været med fra første gang. Siden da har Blodig Weekend været et filmisk højdepunkt på året for mig. Jeg glæder mig selv sagt derfor også til at gå løs på de skræmmende herligheder i år.

Lucio Fulcis ’The Beyond’ for fuld uhygge

En ting er naturligvis den unikke mulighed for at se en række gys, man ellers ikke ville kunne se på et stort lærred. Noget andet er, at festivalen også byder på gæster i form af både skuespillere og filmfolk fra skrækkens verden. Både af ældre og ny dato.

Årets program byder nemlig på både ældre og nye film. Se hele programmet nederst i artiklen – eller besøg festivalens site her for mere information.

En af festivalens ældre titler er min personlige favorit ’The Beyond’ fra 1981 – med den herlige danske titel ’Rædslernes hotel’ – af den italienske skrækmester Lucio Fulci, der har sin del af herlige sjaskere på sit bloddryppende CV.

Ikke nok med, at man kan opleve hans gys på det store lærred, så kan man ved visningen af skræk-klassikeren møde en af filmens oprindelige skuespillere, nemlig Cinzia Monreale. Hun vil inden visningen deltage i en Q&A om sin karriere og filmen. Vildt godt!

Et lille kig på Blodig Weekends grumme marked i 2021

Udover filmene og de prominente gæster på Blodig Weekend, er der vanen tro også en blodig filmquiz, hvor man kan få testet sin viden udi gru, mens der atter engang også vil være et marked om lørdagen, hvor man kan gøre sig en god handel med film, plakater, gysende tegneserier med mere i uhyggens tegn.

I år er markedet endda blevet udvidet til også at indtage ekstra lokaler ved biografen. Et stærkt tiltag. Så ha’ lommepengene parat!

Desuden gentages den i mine øjne gode tilføjelse til festivalen med at vise kortfilm inden nogle af filmvisningerne. Det fungerede i min optik sidste år virkelig fint med sådan en lille grum opvarmning inden hovedretten.

Ikke så meget mere sniksnak. Få straks kigget programmet igennem og så ses vi forhåbentlig til skønne grusomheder på Blodig Weekend 2022, som jeg kommer til at dække løbende her på sitet.

PROGRAMMET FOR BLODIG WEEKEND 2022:

Onsdag den 16. november:

– Kl. 20:00: Åbningsfilm: ‘Crimes of the Future’

 

Torsdag den 17. november:

– Kl. 16:00: Samtale med Alice Krige

– Kl. 17:30: ‘Inferno Rosso: Joe D’Amato on the Road of Excess’ med introduktion

– Kl. 19:30: ‘She Will’ med Q&A

– Kl. 21:45: ‘Piggy’


Fredag den 18. november:

– Kl. 16:45: ‘Sissy’

– Kl. 17:00: Blodig Quiz

– Kl. 19:00: ‘Ukrudt’ med Q&A

– Kl. 21:30: ‘Black Friday’


Lørdag den 19. november:

– Kl. 12:00: Collector’s Market

– Kl. 12:30: ‘Daughter’ + kortfilmen ‘The Beast Will Kill Us All’

– Kl. 15:00: ‘Dark Nature’ + kortfilmen ‘The Last Sacrament’

– Kl. 17:00: ‘The Beyond’ med Q&A

– Kl. 19:00: ‘Event Horizon’ med introduktion

– Kl. 21:45: ‘Something in the Dirt’ + kortfilmen ‘From.Beyond’


Søndag den 20. november:

– Kl. 12:30: ‘Earwig’

– Kl. 13:00: Film på vej – ‘Mulm’

– Kl. 15:00: ‘The Yellow Wallpaper’ med introduktion

– Kl. 17:30: ‘Deadstream’ + kortfilmen ‘Tistlebu’

– Kl. 19:30: ‘The Lake’