Den sødmefulde ‘Licorice Pizza’ både charmerer og forfører

Et smukt tidsbillede på Blu-ray: Med hele vejen forførende billeder og et stemningsfuldt soundtrack, griber filmskaberen Paul Thomas Anderson mig med sit coming of age-drama ’Licorice Pizza’. Jeg bliver taget med til starten af 70’ernes Californien, hvor en liflig sødme strømmer mig i møde i mødet med den umage og charmerende duo bestående af den 15-årige Gale Valentine og den 25-årige Alana Kane.

Godt nok er der til en start en kende kold luft fra den noget ældre og rappe Alana til den yngre, men ukuelige bejler Gale, der er mindst lige så entreprenant, som han er selvsikker. Med søde ord og charme får Gale dog vendt modstand til overgivelse, hvilket afføder et umage venskab. Eller er de to nu også blot venner? Der er ikke tvivl om Gales følelser, men Alana er nok ikke helt på samme side.

’Licorice Pizza’ er ikke som sådan plotdrevet, men lever i høj grad af sin atmosfære og karakterer. Jeg hænger her ud med Gale og Alana samt flokken af øvrige personer, som de to møder på deres vej fra barn til ægte voksen. Gale gør sit for at slippe livet som dreng, mens Alana dødkeder sig som fotografassistent. De befinder sig begge i en overgangsfase, så hvor skal livet nu føre dem hen?

En yderst veloplagt Cooper Hoffman debuterer som skuespiller som den ordkække Gale, mens Alana Haim er det charmerende kvindelige modstykke, der ikke finder sig i noget pis. De to leverer dynamisk kemi, som jeg fra først til sidst var grebet af. De var en fornøjelse at hænge ud med i en skøn blanding af den første store kærlighed til det at manøvrere rundt i ungdomslivets mange følelser.

Paul Thomas Anderson har også skrevet det troværdigt flydende manuskript, der ligger naturligt i munden på de medvirkende, hvor man også gøres selskab af bl.a. en excentrisk Bradley Cooper samt en selvglad Sean Penn. Det er dog helt og holdet Cooper Hoffman og Alana Haims fortælling, som er i centrum i en film, der desuden også er rig på komisk velbalancerede scener.

Paul Thomas Anderson er lykkedes med at hive mig tilbage til et lifligt ungdomsliv i det sommerlige Californien, hvor kærligheden spirer og følelserne sprutter i den udfordrende overgang fra barn til voksen. Cooper Harper og Alana Haim er et fortryllende og charmerende bekendtskab hele vejen gennem filmens forførende atmosfære af ungdommens håb, frustrationer og uanede muligheder.

’Licorice Pizza’ udkommer på dvd og Blu-ray den 20. juni.