Jake Gyllenhaal er trumfkortet i Michael Bays ‘Ambulance’

Biografanmeldelse: Man kan bestemt ikke beskylde eksplosionernes mester Michael Bay for at være en subtil filmskaber. Det er så absolut heller ikke tilfældet med hans nye action-basker ’Ambulance’, der er baseret på den danske ’Ambulancen’ fra 2005. Den har jeg desværre ikke set, men i hænderne på Michael Bay opstår der i hvert fald hektisk intensitet for fuld pedal.

Man følger således her krigsveteranen Will, der gør sit ypperste for at skaffe penge til at behandle sin hustrus kræftsygdom. Det lykkedes desværre bare ikke for den desperate Will, hvorfor han nu opsøger sin bror Danny, der modsat Will ikke befinder sig på den rigtige side af loven. Danny – hvis familie adopterede Will som barn – gør sig nemlig i højspændte og farlige bankrøverier.

På dagen, hvor Will tropper op hos broren for at bede om hjælp med en lån, bliver han i stedet tilbudt at hoppe ret så improviseret med ombord på et stort og højrisikofyldt bankrøveri i Los Angeles. Will vælger noget modvilligt at takke ja til jobbet, der naturligvis snart går fra slemt til værre. Maskinpistolerne kommer i hæsblæsende brug og så er de to brødre på spanden.

De kaprer en ambulance, der huser en redder og en døende betjent. Med Will bag rattet og Danny ombord med en maskinpistol i hånden og millioner af dollars i den anden, går den vilde biljagt nu gennem byens gader. Det hele klippet i et konstant hektisk tempo, hvor adrenalinen forsøges holdt kørende, hvilket desværre ikke lykkedes hele vejen gennem filmens for lange 2 timer og 15 minutter.

Desuden er hele grundlaget for filmen ret så vag og noget fjollet. For hvem vælger lige på dagen at smide en ekstra mand ind i et nøje planlagt kup, der er med livet som indsats? Det fremstår i hvert fald her noget sløset og utroværdigt. Den kamel sluger jeg dog gerne. Michael Bay vil bare underholde med spektakulære kamerature, fræsende biler og hvislende maskinpistoler.

Det lykkedes da også flere gange at banke godt med intensitet ind i historien og karaktererne, der bare aldrig kommer ind under huden på mig. Filmens trumfkort er imidlertid Jake Gyllenhaal som den vanvittige og utilregnelige Danny. Han har en fest i den overgearede rolle. En karikeret fornøjelse. Yahya Abdul-Mateen II bakker ham desuden ganske intenst op som den desperate Will.

’Ambulance’ får 3 ud af 6 stjerner:’Ambulance’ har biografpremiere den 24. marts.