Tre Hollywood-legender indtager krimi-komedien ‘The Comeback Trail’

Hollywood-legender på Blu-ray: Okay, hør lige her: Robert De Niro, Tommy Lee Jones og Morgan Freeman. Ja, den er god nok. Disse tre Hollywood-legender er alle at finde i krimi-komedien ‘The Comeback Trail’. Mere behøver jeg egentlig ikke at vide førend, at filmen har min opmærksomhed. Jo vist, har de tre herrer måske nok ikke kun lavet mesterværker de seneste år. Men altså. De er og forbliver favoritter hos mig.

I filmen spiller Robert de Niro filmproducenten Max Barber, der efter, at en af hans film flopper stort, pludselige står med en stor gæld på hænderne. Større end han lige kan se sig selv ud af – og så er gode råd dyre. Max skylder nemlig de mange penge – ikke til hvem som helst – men til den dødsensfarlige marfia. Det er bestemt ikke godt.

Det betyder nemlig også, at filmproducentens liv er i overhængende fare. Så nu er gode råd dyre. Det går dog hverken værre eller bedre end, at han får den idé at hyre den aldrende skuespiller Duke Montana – der i filmen spilles af en altid karismatisk Tommy Lee Jones – til en helt ny film. Planen er dog ikke just det at lave en ny film i sig selv, men noget mere lyssky.

For Max Barber har nemlig en plan, der skal sikre hans liv og kunne betale sin gæld tilbage til mafiaen. Filmproducenten har nemlig tænkt sig at dræbe sin nye hovedrolleindehaver i skikkelse af netop Duke Montana. Det skal ske i et stuntnummer, så det ligner et uheld, så Max Barber herved kan indkassere den store forsikringssum, han regner med vil lande i hans skød.

Men hvis man kender skuespilleren Tommy Lee Jones, så ved man også, at han i den grad er forrygende udi at portrættere sejlivede og småvrisne karakterer, som man ikke sådan lige løber om hjørner med. Hans portræt af netop skuespilleren Duke Montana, er da også en karakter, som netop Max Barber får sit hyr med og munden for fuld. Så planen om at dræbe ham “ved et uheld”, viser sig at være nemmere sagt end gjort.

Udover de allerede nævnte Hollywood-legender, så består rollelisten også af et par yngre hoveder, nemlig bl.a. Zach Braff, Emile Hirsch og Eddie Griffin. Men ja, for mig er det altså Robert de Niro, Tommy Lee Jones og Morgan Freeman, der her trækker i ‘The Comeback Trail’, som desuden er baseret på filmen af samme navn fra 1982.

‘The Comeback Trail’ udkommer på dvd og Blu-ray den 14. februar.