‘Reminiscence’ er kærlighedsklichéer og klodset science fiction

Biografanmeldelse: Lad mig bare være ærlig allerede her fra starten. Science fiction-filmen ’Reminiscence’ er en klodset fuser af de helt store. Intet fungerer i Lisa Joys klichétunge fortælling, hvis helt centrale omdrejningspunkt er kærlighed og ikke mindst ens minder. Kort fortalt er her tale om skønne spildte kræfter i bl.a. Hugh Jackman, Rebecca Ferguson og Thandie Newton. Mega øv!

Nå, men hvad handler filmen så om? Jo, Jackman spiller den forknytte og kærlighedssøgende efterforsker Nick Bannister, som ved hjælp af en maskine kan give sine klienter adgang til ønskede minder fra en lykkeligere fortid. Fortællingen udspiller sig nemlig i en dystopisk fremtid, der ikke efterlader meget håb for menneskeheden. Det er fortiden, der her for alvor tæller for Nicks kunder.

Dagenes trummerum ændrer sig dog drastisk, da Nick en dag på sit arbejde får besøg af den mystiske Mae. Det bliver starten på et intenst og romantisk forhold, som dog ud af det blå stopper brat fra den ene dag til den anden, da Mai til Nicks store undren pludselig forsvinder sporløst. Det bliver starten på Nicks jagt på sandheden bag sin elskedes forsvinden. Men hvad mon han finder, når først han selv graver i sine minder?

Det lyder måske som en ganske interessant præmis, men tag ikke fejl. ’Reminiscence’ er en sjældent kluntet og gumpetung omgang kærligheds-science fiction, hvor bl.a. filmens fremtidsverden er forløst utroværdigt, mens også Nicks højteknologiske maskine – der bringer folk tilbage i mindernes favntag – fremstår som en svært distancerende umulighed i filmens allerede klodsede univers af klichéer.

Hugh Jackman brummer bl.a. tematisk gumpetungt med en overforklarende voice-over filmen igennem, hvor det ikke kun er her, at exposition-replikker spiller kikset ind. For også mellem de medvirkendes karakterer bøjes både fortællingen, tematikker og universets præmisser firkantet i neon. Bl.a. det hiver al form for følelsesmæssigt engagement ud af forholdet mellem Nick og Mai.

Jackman, Ferguson og Newton – i rollen som Nicks kollega – kan med andre ord ikke stille meget op med det stive manuskript, hvis replikker ganske enkelt aldrig overbeviser eller kommer til at glide naturligt over de medvirkende læber. ’Reminiscence’ falder på røven allerede inden, den rigtigt kommer i gang, hvor altså hverken universet, karaktererne eller fortællingen på noget tidspunkt overbeviser eller griber mig.

’Reminiscence’ får 1 ud af 6 stjerner:’Reminiscence’ har biografpremiere den 2. september.