‘Godzilla vs. Kong’ er en fantastisk og bombastisk monsterfest!

Monster-action på 4K Ultra HD: Hold nu helt op, hvor er det helt igennem en storslået fornøjelse at se de to mægtige og ikke mindst yderst legendariske filmmonster gå op imod hinanden i ‘Godzilla vs. Kong’. Det er stor, større og størst! Nu er filmen udkommet på det visuelt overlegne 4K Ultra HD-format, så både enorme brøl, mægtige muskler og ikke mindst bombastisk action i den grad kan få lov til at folde sig virilt ud.

Handlingen siger du? Den skal du ikke hænge dig videre i. Men den er både legesyg og fantasifuld. Du har dog gættet rigtigt, hvis du satser på, at hovedattraktionen er enorme Godzilla og mægtige King Kong samt naturligvis deres episke slåskampe, der er det helt store trækplaster. For det er det. Samtidig så forløses her også et både engagerende og ikke mindst både helt syret og herligt kulørt univers af filmens instruktør Adam Wingard.

Med ‘Godzilla vs. Kong’ må man i den grad sige, at Adam Wingard har taget et skridt op, hvad angår store og buldrende actionproduktioner. Han har nemlig tidligere stået bag noget mindre filmproktioner som bl.a. den vellykkede gyser ‘You’re Next’, den ganske intense ‘The Guest’ og den delvist vellykkede, men om ikke andet opfindsomme ‘Blair Witch’ fra 2016. Min pointe er egentlig blot, at han i den grad tager opgaven veloplagt på sig – og lykkedes med at levere varen!

Der er nemlig en herlig farverig legesyge og fortællemæssig opfindsomhed, der emmer af et barns naive fantasiverden, hvad angår at skabe den ultimative og mest storslåede kamp mellem giganterne. Det ment på den mest positive måde. For ja, selve plotte måske nok ikke er videre vigtigt, så finder man altså her menneskeheden fanget mellem kampen mellem de to monstre. Her er det ikke kun Kong og Godzillas liv, som er på spil.

Det sagt, så er det rækken af kulørte idéer og en medrivende forløst computergenereret action, det var svært for mig ikke at blive revet med af – for det blev jeg helt bestemt. Kort fortalt, så skuffede dette gigantmøde ikke, hvad angår buldrende, adrenalinpumpende og sine steder nærmest psykedelisk action. Ganske enkelt en herlig legeplads fyldt med monstre, store eksplosioner og et univers, der tør at gå sin vilde line helt ud. Jeg elsker det.

4K Ultra HD og ekstramateriale: Der er vist ingen tvivl om, at hvis man vil have mest muligt ud af filmen på den rent tekniske front, at det så er udgivelsen i det blændende 4K Ultra HD-format, man skal have fat i. Udgivelsen indeholder desuden også filmen på Blu-ray samt et kommentarspor med netop Adam Wingard og ikke mindst mere end en times øvrig ekstramateriale i form af 10 featuretter, hvor man får indblik i bl.a. de to mægtige fænomener Godzilla og King Kong, videre til et kig på konkrete actionscener med mere.

‘Godzilla vs. Kong’ udkommer på dvd, Blu-ray og 4K Ultra HD den 11. august.