Tag på en kærlighedstur ind i sommernatten med ‘S#!%house’

Biografanmeldelse: Det kan være svært at tage de første store skridt ind voksenlivet. Det at flytte hjemme fra mor og fars trygge rammer. Det er blandt andet netop det, teenageren Alex skal i den romantiske og fint morsomme ’S#!%house’. Han er nemlig førsteårsstuderende på college, hvilket ikke kun betyder et farvel til barndomshjemmet, men også det at være langt væk fra vennerne og sat i helt nye omgivelser.

Det er ikke nogen nem ting for den noget tilbageholdende Alex med denne overgang ind i et nyt livskapitel. Det gør det ikke just nemmere for ham at se, hvordan alle omkring ham øjensynligt trives med collegelivet, masser af nye venner og vilde fester. Ensomheden og savnet til sin familie gnaver mere og mere i Alex, men måske det hele bliver lidt lettere en lun sommernat til en af skolens mange fester?

Der er nemlig fest i det såkaldte ’Shithouse’ og Alex beslutter sig for at deltage. Her møder han den medstuderende og noget mere udadvendte Maggie. Det bliver starten på en tur ud i sommernatten, hvor romantikken så småt begynder at spire mellem de to i en på en gang både let, dyb og eftertænksom samtale, der dynamisk bølger mellem de to på denne helt magiske nat.

’S#!%house’ er på den måde i høj grad Alex og Maggies film og fortælling. Her finder man henholdsvis Cooper Raiff og Dylan Gelula i de to roller, som de hver især skildrer med naturlig lethed og troværdig nerve. Det gælder både i de vidtløftige øjeblikke, men også når alvoren og den dramatiske tyngde indfinder sig. De er virkelig gode sammen, hvor den der eftertragtede filmkemi bestemt opstår.

Det er desuden Cooper Raiff, der endvidere både har skrevet og instrueret filmen. Han rammer virkelig fint rækken af følelser, der følger med til livet som ’næsten voksen’, hvor der sker en masse nyt – både i ens indre, men bestemt også, som tilfældet er her, i de ydre omgivelser. Studielivets vildskab, kådhed og bekymringsfrie levevis rammes fint, men bedst er dog samspillet mellem netop Raiff og Gelula.

Desværre mister den ellers veloplagte fortælling og ligeledes veloplagte dialog lidt momentum undervejs, hvor mit følelsesmæssige engagement også siver lidt ud mellem sidebenene. Heldigvis lever ’S#!%house’ også virkelig fint af netop sin sommernatsstemning og ungdommelige miljøskildring, der altså overbevisende supplerer dramaet mellem Alex og Maggie.

’S#!%house’ får 4 ud af 6 stjerner:

’S#!%house’ har biografpremiere den 8. juli.