‘Mulan’ går actionfyldt til stålet i denne live action-genindspilning

Action på Blu-ray: Disney har de seneste år genindspillet en række af deres yderst populære tegnefilm, lige fra den romantiske ‘Beauty and the Beast’, videre til den storslåede ‘The Lion King’ og det veloplagte ‘Aladdin’. Nu er turen så kommet til at give Disney-tegnefilmen ‘Mulan’ fra 1998 en overhaling med rigtige mennesker af kød og blød en tur gennem maskinen. Således er de tegnede karakterer overført til film, hvor den med ‘Mulan’ således leverer den velkendte historie – dog med sin del af ændringer undervejs.

Men ja, selve hovedpræmissen er den, som vi kender fra den oprindelige tegnefilm. For her er det atter den unge kvinde Mulan, der frygtløst sætter liv og lemmer på spil af ren kærlighed til både sin familie og sit land. Hun bliver derfor en af de største krigere nogensinde. Således sættes der her både dramatisk schwung på sagerne, mens der naturligvis også spædes godt til med krigs-, trænings- og krigsscener.

Det er naturligvis værd at diskutere, om det giver mening, at Disney på den måde går tilbage til deres skattekiste af tegneserieklassikere for at give dem en samtidig genindspilning med rigtige mennesker i rollerne. Økonomisk kan man måske godt forstå incitamentet, mens det rent kustneriske aspekt måske nok er mere tvivlsomt. For hvorfor ikke for søge at skabe nye fortryllende fortællinger, karakterer og film?

Ikke desto mindre er det altså tilfældet, at vi her har fået en actionfyldt udgave af ‘Mulan’, der måske også vil kunne åbne døren indtil Disneys oprindelige version, videre til deres store skattekiste af i øvrigt fantastiske film og ikke mindst tegnefilm. Det kan jeg da om ikke andet håbe på. Uanset hvad, så kan man bl.a. med den ligeledes nye ‘Raya and the Last Dragon’ bestemt se, at Disney altså stadig er i stand til at skabe et nyt eventyr i animeret form.

Ekstramateriale: Udover selve film, så byder Blu-ray-udgivelsen også på en omgang ekstramateriale. Det betyder blandt andet, at man kan komme nærmere ind på livet af, hvordan folkene bag er gået til opgaven med at opdatere tegnefilmsklassikeren, videre til et kig på selve karakteren og krigeren Mulan samt den originale Mulan og slettede scener.

‘Mulan’ udkommer på dvd, Blu-ray og 4K Ultra HD den 30. maj.