Magiske ‘Buster Oregon Mortensen’ er ufortyndet kærlighed

Biografanmeldelse: Den står på drenget charme, øjeblikke af sød magi og ikke mindst ren kærlighed, når den ukuelige Buster Oregon Mortensen tager livtag med livet og kærligheden. Bevæbnet med tryllekappe og tryllehat går han til verden med ufortyndet gåpåmod – intet kan stoppe ham. Det betyder dog ikke, at han ikke har sit at bøvle med – men intet kan få ham ned med nakken.

Den 11-årige magiker og evige optimist ved dog også godt, at livet ikke er uden sin del af modstand. Bl.a. forsøger den dødirriterende mobber Simon-Olaf konstant at spænde ben for Buster. Lige fra at gøre grin med hans trylleri foran hele klassen, videre til at stikke en kæp i hjulet i Busters forsøg på at blive mere end bare venner med den søde tilflytter Joanna.

Busters søster har det heller ikke nemt i skolen, mens den gamle kanonkonge Hr. Larsen skranter. Buster gør alt, hvad han kan for at hjælpe dem – og alle omkring sig – og så er der lige den der store talentkonkurrence, hvor man kan vinde hele 10.000 kr. Det er lige nok til, at Buster kan invitere hele familien med på ferie i sydens sol.

’Buster Oregon Mortensen’ står således på ovenud god energi, mens alvoren dog også kiler sig diskret ind bag al optimismen. For netop Busters gamle ven Hr. Larsen har brug for ham, hvor mindet om hans livs og nu tabte kærlighed spøger i kanonkongens minder. Søsterens halten er desuden årsag drilleri. Men først og fremmest bliver jeg i godt humør af at følge det sjove liv i Busters verden.

Det er som bekendt Bjarne Reuters historie om Buster, der ligger til grund for filmen. En fortælling, der også fik filmisk liv i 1984 med Bille Augusts magiske film. I denne fine nye version, finder man desuden også en velcastet rollebesætning, der med hver deres historie fint supplerer den kvikke Manfred Weber Cortzen i titelrollen. Bl.a. er det svært ikke også at heppe på søsteren spillet sødt af Kerstin Jannerup Gjesing.

Det er dog Henning Jensens portræt af Hr. Larsen, der nuanceret og charmerende ramte mig lige i hjertekulen. Jeg må heller ikke glemme Magnus Millang som Busters ligeledes evigt ukuelige og morsomme far. De to matcher hinanden godt. ’Buster Oregon Mortensen’ er kort fortalt fyldt af smittende magi, ren kærlighed og ganske enkelt godt humør. Hurra for Buster!

’Buster Oregon Mortensen’ får 4 ud af 6 stjerner:

’Buster Oregon Mortensen’ har biografpremiere den 17. juni.