Der er bål, brand og brutale banditter i ‘Those Who Wish Me Dead’

Biografanmeldelse: Den står på bål, brand og brutale banditter, når overlevelses-thrilleren ’Those Who Wish Me Dead’ rigtigt tager fat om sin i udgangspunktet spændende fortælling. Desværre forfalder filmen undervejs bl.a. til plotmæssige drejninger, der kun synes at blive mere og mere usandsynlige. Det sagt, så leveres her også flere ret så solidt eksekverede actionscener og et par gode præstationer fra castet.

Fortællingen har en række simultane historier kørende, som begynder at komme i berøring og få betydning for hinanden efterhånden som filmen skrider frem. Det er en ganske interessant fortællemæssig struktur, hvor de forskellige karakterer således får ganske fin plads til at blive etableret, inden helvede for alvor bryder løs. For det gør det, hvor man i dramatisk front følger brandmanden Hannah og drengen Connor.

Connors far bliver nemlig forfulgt af et par iskolde dræbere, der vil ham til livs, inden en hemmelighed, han sidder på, kommer i offentlighedens søgelys. Connor ender med på egen hånd at måtte flygte fra lejemorderne med hemmeligheden tæt på kroppen for at bringe den til nyhederne. Der er bare lige det ved det, at han er endt langt inde i Montanas vildmark. Han møder her Hannah og sammen er de nu jaget vildt.

Således går den vilde katten-efter-musen-jagt med et twist af overlevelsesfilm, hvor det hele kun går fra slemt til værre i takt med, at fortællingen desværre falder noget fra hinanden. Usandsynlighederne hober sig op, mens manglen på information om, hvad faderens hemmelighed egentlig indebærer, efterlader mig med ligeledes manglende engagement i fortællingen og karaktererne, hvor nuancerne flere steder mangler.

Der er dog trods alt ganske god kemi mellem den plagede Hannah og den traumatiserede Connor, som spilles af henholdsvis en intens Angelina Jolie og en overbevisende Finn Little. De to lejemordere er måske nok karikeret onde, men også med ok skurketilstedeværelse i skikkelse af en afstumpet Aidan Gillen og en følelsesløs Nicholas Hoult. Desuden finder man en altid cool Jon Bernthal som hjælpsom betjent.

’Those Who Wish Me Dead’ er kort fortalt ikke nogen helstøbt spændingsfilm, dertil er bl.a. fortællingen for klodset forløst og karaktererne for unuancerede sat i scene. Heldigvis er tempoet ganske højt, mens der skydes flere effektive actionsekvenser afsted. Desværre mister den ellers dygtige instruktør Taylor Sheridan overblikket over sine forskellige plotelementer, hvorfor pusten også fiser en smule ud af filmen.

’Those Who Wish Me Dead’ får 3 ud af 6 stjerner:

’Those Who Wish Me Dead’ har biografpremiere den 10. juni.