Der er fuld og farverig fortidsfart på ‘Croods – en nytid’

Biografanmeldelse: Fortidsfamilien Croods er igen på farverig færde i fortsættelsen ’Croods – en nytid’. Det er en underholdende, tempofyldt og opfindsom omgang animation, der bydes på, når familiedynamikken og sammenholdet kommer på prøve i mødet med en anden og noget mere civiliseret familie. Desuden banker kærligheden på døren hos familiens teenagedatter, hvilket heller ikke er helt nemt.

For allerede i den første film mødte vi den nye dreng Guy, som Eep falder pladask for – og kærligheden går begge veje. Det huer dog ikke farmand Grug, der gruer for, at Eep og Guy måske endda vil stifte deres egen familie. Endnu værre går det, da Croods-familien et paradisisk sted møder familien Bedrested, der gerne ser, at deres datter Gry finder sammen med Guy.

Her er der altså tematikker som familie, sammenhold og kærlighed i spil – alt sammen pakket animations-medrivende ind i vilde ridt gennem en kulørt fortidsverden, der huser det ene vilde fortidsdyr efter det andet samt ikke mindst overraskende beplantning, der lokker familierne i fare hvert uopmærksomt øjeblik. Ja, ’Croods – en ny tid’ er en morsom fryd for øjet, hvor jeg rives med af fortælleglæden og det høje tempo.

Naturligvis er de to familiers medlemmer også en del af, at filmen er en fornøjelse – også selvom tempoet måske nok efterlader lidt af den dramatiske tynge i farten. Men fred med det. For når først blandt andet far Grug og farmand Bedrested går i clinch, opstår der dynamisk ping pong. Det gælder i det hele taget for de to ret så forskellige familier, der måske ikke er så forskellige endda.

For ja, moralen er måske nok universel og værd at blive mindet om, men den skæres desværre også lige kantet nok ud i pap. Nemlig pointen, at sammen er man bedre stillet. Selvom denne pointe måske nok ikke er videre nuanceret i fortællingen eller hos karaktererne, så lever løjerne så absolut fint af netop fortællingens engagerende flow, de visuelle morsomheder og familiernes forskelligheder.

’Croods – en ny tid’ er ganske enkelt en yderst veloplagt animationsfilm, der sprudler af visuel fortælleglæde, men måske nok mangler flere nuancer og mere tyngde i sin historie. Dette opvejes dog som nævnt fint af filmens tempofyldte udfoldelse og de medvirkende samt den interne dynamik familiemedlemmerne imellem. Jeg ser gerne en tredje film om familien Croods.

’Croods – en ny tid’ får 4 ud af 6 stjerner:

’Croods – en ny tid’ har biografpremiere den 6. maj.