’Freaky’ er en halvgod kropsforbyttende slasher-komedie

Biografanmeldelse: Det starter faktisk både veloplagt blodigt og morderpotent medrivende i slasher-komedien ’Freaky’. Her er nemlig en maskeret morder på fri fod, der slagter en håndfuld teenagere med koldt og brutalt blod. Det med ganske opfindsomme mord, som blandt andet involverer den grumme kombination af en vinflaske og en ung studerendes hals. Av!

Desværre mister løjerne noget af den brutale pust efterhånden som filmen skrider frem og bliver mere en delvist vellykket komedie end en viril slasher med et tvist. For filmens ellers ret sjove præmis hiver også noget af slasher-genrens opfindsomme mord ud af løjerne. På mystisk vis forbytter teenageren Millie nemlig krop med seriemorderen. Ja, vi har at gøre med en kropsforbyttende gyserkomedie.

Der går dog en rum tid, førend kropsbytningen finder sted – og det er desværre her, at ’Freaky’ mister noget af sit ellers ganske medrivende momentum. Vince Vaughn giver den ellers ret fint gas i sin dobbeltrolle som et brød af en morder, men det meste af vejen som en pige fanget i en stor mands krop – og ja, omvendt med Kathryn Newton i skikkelse af Millie, hvis krop er indtaget af morderen.

Helt medrivende morder-morsomt bliver det dog ikke. Filmen bliver en kende slap over midten, men genvinder heldigvis noget af indledningens dynamik, hvor der er medrivende mord på menuen. At der så er spædet til med en småalkoholisk mor og tabet af en far – ja, Millies forældre – giver ikke rigtigt en dramatisk ballast til filmen, hvorfor karaktererne da også forbliver noget flade.

Men selvom de medvirkende måske ikke er de mest opfindsomme og nuancerede af slagsen, udfylder de ganske fint deres roller – som blandt andet netop skrigende teenagere på flugt, men også som stærke unge, der tager kampen op. Det med øje for, at Millie og seriemorderen skal bytte kroppe igen. Vejen til den ganske effektive finale går dog desværre som nævnt en smule i dødvande.

På trods af sine fodfejl og en smule flade midte, kommer ’Freaky’ i mål som en ret veloplagt slasher-komedie. Ja, som en letbenet, ok morsom og sine steder dejligt brutal slasher-komedie, lykkedes det trods alt at komme fint i mål. Det blandt andet også takket være en både charmerende og sej Kathryn Newton i dobbeltrollen som Millie og morder.

’Freaky’ får 3 ud af 6 stjerner:

’Freaky’ har biografpremiere den 12. november.