‘Jojo Rabbit’ er en herligt opløftende nazi-komedie på 4K Ultra HD

4K Ultra HD: Der er gennem filmhistorien lavet en god del af grovkornede og morsomme komedier med afsæt i Hitler og nazismen. Tænk blot på blandt andet Charlie Chaplins ‘The Great Dictator’ – på dansk ‘Dikatoren’ – videre til eksempelvis ‘The Producers’ fra 1967 – ja, og helt frem til noget så grotesk som en nazi-zombiefilm med de to svenske Død sne-film.

Nu udkommer så den herligt opløftende Hitler-og-nazi-komedie ‘Jojo Rabbit’ på 4K Ultra HD her i landet. I filmen følger man således en ensom tysk dreng, hvis verdenssyn vendes op og ned, da han opdager, at hans mor skjuler en ung jødisk pige på loftet. Men ikke nok med det, for med hjælp udelukkende fra sin idiotiske fantasiven, selveste Adolf Hitler, må Jojo nu konfrontere sin naive patriotisme.

Der er med andre ord i den grad lagt op til sorthumoristiske løjer – og det er da også præcis, hvad filmen leverer. Blandt andet og ikke mindst takket være Taika Waititi i rollen som den fjogede Adolf Hitler. Det er desuden også Waititi selv, der har instrueret filmen. Man fornemmer da bestemt også det bankende hjerte indenbag den groteske humor. En både sød, charmerende og ikke mindst morsom nazi-komedie.

4K Ultra HD og ekstramateriale: Udover at filmen udkommer på det både billed- og lyd-optimerede 4K Ultra HD, medfølger der også en god portion ekstramateriale. Her kan man således blandt andet se filmen med kommentarspor med filmens instruktør, mens man også finder slettede scener og et ‘inside’-kig på ‘Jojo Rabbit’ med mere.

‘Jojo Rabbit’ udkommer på 4K Ultra HD, Blu-ray og dvd den 2. juni 2020.