‘The Shawshank Redemption’ er Stephen King-filmen du må eje på Blu-ray

Klassiker på Blu-ray: Lad det være sagt med det samme, jeg er virkelig begejstret for denne Stephen King-filmatisering. For instruktør Frank Darabonts klassiker fra 1994 er en i den grad opløftende fortælling om blandt andet venskab, håb og det aldrig at give op. Nu udkommer ‘The Shawshank Redemption – eller ‘En verden udenfor’ på Blu-ray igen.

Filmen handler om den unge og fremgangsrige bankmand Any, der bliver dømt til fængsel på livstid for mordet på sin kone og hendes elsker. I fængslet oplever han en brutal og nedbrydende virkelighed, men også et uventet venskab, der er så stærkt, at det kan få mure til at styrte i grus. Andy begynder skridt for skridt at udtænke en plan, som kan gøre skaden god igen, men den vil kræve masser af tid, tålmodighed og hjælp fra selveste Rita Hayworth.

I de to hovedroller finder man uforlignelige Morgan Freeman og Tim Robbins. Kemien mellem de to er guld værd og bringer den allerede fængslende historie til nye højder. De to er virkligt gode sammen – det sammen med en yderst velinstrueret film, der bestemt har stået tidens tand og nu står tilbage som en af de absolut bedste Stephen King-filmatiseringer.

Ekstramateriale: Der medfølger til denne nye Blu-ray-udgivelse desuden en omgang ekstramateriale. Man kan således komme nærmere ind på filmen og produktionen bag med blandt andet et kommentarspor af filmens instruktør, mens man også finder to dokumentarer med mere. Så læn dig tilbage og nyd enten på ny eller for første gang denne nyklassiker på Blu-ray.

‘Shawshank Redemption’ udkommer på Blu-ray den 9. januar 2020.