En smidig Jennifer Lopez bejler til en Oscar som stripper i ‘Hustlers’

Biografanmeldelse: Ok, hvem havde lige set den komme? Jeg mener, at Jennifer Lopez skulle komme på banen i rollen som en smidig og bad-ass stripper, der ved, hvad hun vil have og tager det i det veloplagte drama ‘Hustler’. Det havde jeg i hvert fald ikke. Men ja, her er altså tale om et ret så fint afstemt hustler-drama om en flok selvkørende strippere – baseret på en sand historie.

For gruppen af strippere – ledt an af Jennifer Lopez som den bestemte Ramona – bestemmer sig nemlig for, at det ikke længere skal være deres Wall Street-kunder, som tjener kassen, men dem selv. Det gør de med en helt særlig og selvopfunden cocktail af stoffer og alkohol, der sender deres kunder til tælling overfor deres charme – ja, deres pengepung er hermed frit åben.

Jennifer Lopez kommer dog først lidt senere på banen i filmen, der først følger stripperen Destiny, der kæmper en brav kamp for at klare sig til dagen og vejen. Hun spilles af en både sød og uerfaren samt tilpas genert Constantine Wu. Det er nemlig ikke nemt i stripper-branchen, hvor alle skal have en bid af kagen, hvorfor Destiny også må give sin del til managere, bartendere og dj’s.

Det hele ændrer sig imidlertid, da netop den særdeles erfarne Ramona kommer på banen – en 50-årig Jennifer Lopez, der i sin smidige rolle er aldersfornægtende. Hun er virkelig god, dragende og engagerende som stripperen, der går efter guldet og klarer sig bedre end alle andre på toppen af klub-hierakiet – og ikke mindst med hendes opfundne trick med at narre penge fra kunderne.

Ja, Jennifer Lopez bejler her til en Oscar-nominering for sit fint nuancerede og seje stripper-portræt i en film, der dog desværre ikke helt er ligeså god som hende. For dramaet – der også har sin del af veloplagt humor – mister nemlig sine steder lidt momentum og går en smule i historiemæssig tomgang, hvor der strippes på skift og narres penge fra Wall Street-kunderne i et væk.

På bundlinjen er ‘Hustler’ dog så afgjort et veloplagt drama med komisk schwung om en flok engagerende stripperes vej ud af deres afhængighed af svære omstændigheder og krævende omgivelser. Jennifer Lopez er skøn og medrivende som Ramona, der er lager than life, mens filmen i øvrigt er velspillende hele vejen rundt.

‘Hustlers’ får 4 ud af 6 stjerner:

‘Hustlers’ har biografpremiere den 24. oktober.