Nye sjaskede zombier, men mest af alt morsomheder i ‘Zombieland: Double Tap’

Biografanmeldelse: Jeg elsker zombier! De levende døde er nemlig med sine blodige lemmer og sjaskede drab et både fascinerende og skræmmende filmmonster. Nu er zombierne så efter intet mindre end 10 år tilbage i anden ombæring med opfølgeren ‘Zombieland: Double Tap’, hvor uhyggen helt er udskiftet med humor i denne pjattede zomedy.

Her er nemlig ikke et gran af uhygge – for mit vedkommende, om ikke andet – når det umage firkløver af overlevende fra den første film er tilbage for fortsat at måtte overleve i en postapokalyptisk verden overrendt af zombier. Det er sådan set helt ok med mig, at det er humor over horror, når nu netop de blodspruttende zombie kills ligeledes er på plads.

Tallahassee (Woody Harrelson), Wichita (Emma Stone), Columbus (Jesse Eisenberg) and Albuquerque (Luke Wilson) in Columbia Pictures’ ZOMBIELAND: DOUBLE TAP.

‘Zombieland: Double Tap’ er dog intet andet end rendyrket sjov og ballade. Uforpligtende, tempofyldt og sådan set også ganske underholdende – uden dog at blive for alvor mindeværdig. Men der er mindeværdige karakterer, hvor ikke mindst Woody Harrelson som den selvsikre Tallahassee både leverer kække one-liners, erklærer sin kærlighed til Elvis og store biler.

Men hvor Tallahassee er en både sjov og engagerende karakterer at følge, så mangler de tre andre i slænget en smule mere pondus og komisk schwung. Men det sagt, så er både Jesse Eisenberg, Emma Stone og Abigail Breslin trods alt ok fint selskab, men Woody Harrelson tager altså uden tvivl stikket hjem – det med hjælp fra en overraskende ny kant.

For ind fra højre kommer en yderst komisk veloplagt Zoey Deutch i rollen som den smådumme blondine Madison, som det af uransagelige årsager er lykkedes at overleve zombierne. Hun er en vellykket og morsom modvægt til de fire faste medlemmer i de to film. Hvorvidt denne 2’er så har været 10 års ventetid værd kan diskuteres. Jeg synes det desværre ikke helt.

For godt nok leverer ‘Zombieland: Double Tap’ sin del af veloplagte morsomheder og ikke mindst medrivende zombiesjask, men filmen føles desværre også en kende for forceret i sit forsøg på at være konstant underholdende. Den mister her noget af den naturlige charme og veloplagthed som Woody Harrelson og Zoey Deutch lægger for dagen. Men hey, det er også sådan cirka ok.

‘Zombieland: Double Tap’ får 3 ud af 6 stjerner:

‘Zombieland: Double Tap’ har biografpremiere den 24. oktober.