En ond “Superman” på dysterst spil i ‘Brightburn’

Ond anti-helt på Blu-ray: Prøv at forestille dig, hvis nu Superman var ond – ja, det er ikke just en rar tanke. For med sine uanede kræfter ville han jo i den grad kunne sikre død og ødelæggelse i rigelig mængder. I anti-helte-filmen ‘Brightburn’ – der nu er udkommet på Blu-ray – er det netop præmissen med en ond Superman, der folder sig veloplagt ud.

For da et forældrepar tager et barn til sig, der er styrtet ned fra himlen, går det kun alt for sent op for dem, at han bestemt ikke er noget helt almindeligt barn. For fra at være en helt almindelig og noget genert dreng udvikler han sig til at forvolde mere skade end godt i verden. Således optrapper den kappeklædte dreng sin ondskab fra drengestreger til oprigtig død og ødelæggelse.

Det er bestemt en interessant præmis, der altså her foldes både engagerende og dynamisk ud. Så selvom jeg godt kunne savne, at man havde turdet at gå linen endnu mere ud, hvad vold og ondskab angår, så vil jeg bestemt ikke gå af vejen for at anbefale ‘Brightburn’.

Ekstramateriale: Blu-ray-udgivelsen byder desuden på en omgang ekstramateriale, hvor man således kan dykke ned i tre featuretter, nemlig ‘Creating a new supervillain’, ‘Hero-horror!’ og ‘Quick Burns’, mens der også medfølger et kommentarspor med filmen.

‘Brightburn’ udkommer på dvd og Blu-ray den 3. oktober.