‘Chernobyl’ er en intens, trøstesløs og nervepirrende mini-serie, du skal se

Mini-serie på Blu-ray: Ja, jeg kan kun på det varmeste anbefale HBO’s mini-serie ‘Chernobyl’ – også selvom det er en ret så trøstesløs oplevelse. Men det er også en både intens, medrivende og nervepirrende serie-oplevelser, der samtidig giver et engagerende indblik i den enorme og ødelæggende ulykke i 1986, hvor atomkraftværket i Tjernobyl rammes af en enorm eksplosion.

Dette afstedkommer – som man vil kende fra historiebøgerne – i massevis af ikke kun dødsfald, men også en altødelæggende eksplosion og smittefare i en enorm radius omkring atomkraftværket, hvor mennesker i massevis derfor må flygte fra deres boliger, mens også store naturområder kom til at ligge øde og dødt hen. Virkelig både tragisk, forfærdeligt og deprimerende.

De fem forrygende afsnit byder desuden også på yderst medrivende, nuancerede og engagerende skuespilspræstationer. Her finder man således blandt andet en alvorlig Jared Harris, en forknyt Stellan Skarsgård og ikke mindst Emily Watson, der alle er med til at fortælle denne rystende historie om denne menneskeskabte ulykke.

Ja, også hvis ikke du tager mine ord for seriens fortrinligheder, så kan du eventuelt kigger til rækken af statuetter, som serien tog hjem ved dette års Emmy Awards. De tæller således: Outstanding Directing, Outstanding Writing, Outstanding Limited Series, Outstanding Cinematography, Outstanding Sound Editing, Outstanding Music Composition, Outstanding Single-Camera Picture Editing, Outstanding Special Visual Effects, Outstanding Production Design og Outstanding Sound Mixing. WOW!

Ekstramateriale: Blu-ray-udgivelsen byder desuden på en omgang ekstramateriale, hvor man således kan dykke længere ned i serien og den historiske baggrund. Her finder man nemlig featurette, der går bag serien, mens man også kan møde hovedrolleindehaverne samt et kig på selve ulykkes historiske baggrund med mere.

‘Chernobyl’ udkommer på dvd og Blu-ray deb 24. oktober.