Kingsman: The Golden Circle er tegneserieaction på 4K Ultra HD

4K Ultra HD: Ja, der gik tre år mellem agent-og-action-komedien ‘Kingsman: The Secret Service’ og dens opfølger var klar til at levere mere af samme vilde, bombastiske og kulørte tegneserie-action. Nu er ‘Kingsman: The Golden Circle’ således udkommet på det lækre format 4K Ultra HD, hvor både billede og lyd er i top med et plot, der rummer samme kulørte tegneserie-logik som den første film.

Agent-eskapaderne åbner op med et veloplagt vildt ridt inden i og oven på taget af biler gennem Londons gader. Her suser således en håndfuld biler hidsigt gennem byen, hvor Taron Egerton som agenten Eggsy får sit at se til i flugten fra sine aggressive forfølgere. Dette er dog blot starten på et langt større plot, der siden foldes noget fortumlet ud i den lidt for lange film.

Kingsman The Golden Circle biograf 01

Tonen er dog sat fra første billede: Det her er en kulørt, overgearet og morsom actionkomedie. Som James Bond på speed… og LSD. Tilsat sort og gakket humor samt vilde gadgets, naturligvis. For selvom filmen måske vælter lidt rundt i for mange plottråde og karakterer, der ikke alle kommer til deres ret, så er det hele vejen veloplagt eksekveret.

Det gælder ikke mindst de mange flot udfoldede actionscener – lige fra åbningsscenen videre til velkoreograferede håndgemæng med både knive og pistoler samt heftige skududvekslinger med automatvåben i massevis. Hertil kommer en håndfuld sjove karakterer med Eggsy i front. Han er veltimet morsom samt velbalanceret cool og følelsesladet, når han skal være.

Kingsman The Golden Circle biograf 02

På rollelisten ses blandt andre Colin Firth, der er tilbage som stilfuld agent og Eggsys mentor, mens Mark Strong træder i karakter som Merlin – manden, der på sikker afstand bag sine computerskærme guider Eggsy gennem action-strabadserne. Julianne Moore er med som superskurken med en vild, fjollet og verdensomspændende plan, der ikke skal afsløres her.

Hun ser i den grad ud til at more sig – så det gør jeg også. Pedro Pascal er morsom som agenten Whiskey. Dog får birollerne med Halle Berry og Channing Tatum ikke plads nok, mens Elton Johns birolle fylder for meget. Men Jeff Bridges indtager en mindre og herligt mumlende rolle. Mine forbehold til trods, så trodser filmen altså sine skavanker ved ivrigt at ville underholde og gør det.

4K Ultra HD og ekstramateriale:
Den vilde agentkomedie leverers på det formidable 4K Ultra HD-format, hvor de actionvirile eskapader står med et indtagende billede, der er både veldefineret, farvemættet og har flot kontrast. Lydsporet er ligeledes en teknisk fornøjelse at lægge ører til med sine dynamiske niveauer, klare lyd og medrivende bund. Der er også lidt ekstramateriale, hvor man blandt andet kan se nærmere på en af filmens vilde actionscener. Filmen følger desuden også med på Blu-ray.

– ‘Kingsman: The Golden Circle’ udkommer på 4K Ultra HD + Blu-ray den 8. februar.
Kingsman The Golden Circle 4k cover