47 Ronin: Keanu Reeves, episke landskaber og samuraisværd er en fesen kombination

Blu-ray-anmeldelse: Jeg kan lide både Keanu Reeves, samuraier og episke landskaber. Men selvom det er præcis, hvad 47 Ronin byder på, er det også en både usammenhængende, uengagerende og fladt fortalt omgang fantasy-action. Der er ikke rigtigt nogle karakterer, der for alvor hev mig med ind i historien, hvilket kun er endnu mere fatalt, da den stikker ubeslutsomt i flere retninger.

Men okay, det er noget med en række ’lovløse’ samuraier – ja, 47 i alt – der skal forsøge at genrejse æren for deres mesters død, som er forårsaget af en fæl krigsherre. Således slynger den tætbefolkede fortælling sig som spredehagl ud i den ene kulørte scene efter den anden, hvor kærlighed og ære, liv og død banker i samurai-sværene.

47 ronin 02

Men helt ærligt, så bliver filmens alvorstunge tone aldrig rigtig troværdig. Hertil har karaktererne og historien ikke tyngde eller nærvær nok. Det hele føles mest af alt som en række copy-paste-idéer fra nederste skuffe af samurai-film og Japan-kærlighed. Men nu behøver der som bekendt ikke nødvendigvis originalitet til for at underholde. Problemet er bare, at 47 Ronin ikke rigtigt underholder.

Eller det vil sige, i hvert fald ikke som helhed. For der er enkeltscener med ganske medrivende actionsvung. Som blandt andet en hæsblæsende monsterjagt gennem et skovdyb. Men enkeltscener og plottråde forenes aldrig til et engagerende hele, hvorfor hele balladen også klinger hult. Her er tale om et klassisk eksempel på, at det ikke er nok med store armbevægelser for at underholde.

47 ronin 01

Keanu Reeves er dog tilpas cool som mut samurai, men er forladt underligt uforløst i udkanten af historien, selvom han egentlig står centralt i fortællingen om de 47 samuraier. Men hverken filmens kærlighedshistorie, hævngerrige kvinder med magiske evner eller kyniske krigsherrer formår at give filmen nødvendig pondus. I stedet er 47 Ronin et ligegyldigt, forglemmeligt og kedeligt bekendtskab.

Filmen – 47 Ronin, 2/6:2_6 - stars_LILLE

Ekstramateriale, billede og lyd:
Filmen måske ikke vildt vellykket, men det er Blu-ray-udgivelsens billed- og lydside til gengæld. De episke landskaber og samurai-svingende action-scener gengives veldefineret, klart og detaljerigt med en farvemættet palet og solid kontrast. Den dynamiske lydside er helt i top med sine velbalancerede niveauer, fine detaljegrad og medrivende panoreringer. Ekstramaterialet er derimod ikke vildt interessant.

Her får man en række features, der mere eller mindre overfladisk giver et generisk indblik i filmens tilblivelse. Først fire ikke videre vigtige slettede scener (8 min.), et kig filmens historie og dens rod i japansk kultur (7 min.), lidt om Keanu Reeves rolle (4 min.), noget om filmens actionscener og sværdkampe (6 min.) og slutteligt et kig på filmens myter og fantasy-univers. Det er velproduceret, men giver ikke et videre grundigt indblik i filmens tilblivelse.

Ekstramateriale 2/6 2_6 - stars_LILLE | Billede 5/6 5_6 - stars_LILLE | Lyd 6/6 6_6 - stars_LILLE

– Besøg Filmskribenten på Facebook HER. [tabgroup][tab title=”47 Ronin | Blu-ray-anmeldelse”]Samlet vurdering af Blu-ray-udgivelsen 3/6:
3_6 - stars
47 Ronin cover
Originaltitel: 47 Ronin, USA, 2013
Release: d. 30. maj 2014
Instruktion: Carl Rinsch
Medvirkende:
Keanu Reeves, Hiroyuki Sanada, Ko Shibasakim.fl.
Spilletid: 118 min.
Udgiver: Universal Sony Pictures Home Entertainment[/tab][/tabgroup]