PLANET OF THE APES – PRIMAL COLLECTION: En pokkers masse talende aber, der er din tid værd

Blu-ray-anbefaling: Med Blu-ray-udgivelsen Planet of the Apes: Primal Collection kan du gå all in på abeunderholdningen med de otte abefilm: Planet of the Apes (1968), Beneath the Planet of the Apes (1969), Escape from the Planet of the Apes (1971), Conquest of the Planet of the Apes (1972), Battle for the Planet of the Apes (1973), Planet of the Apes (2001), Rise of the Planet of the Apes (2011) og Dawn of the Planet of the Apes (2014).

Det hele startede med Pierre Boulles bog La Planète des Singes fra 1963, der i 1968 fik den forrygende filmatisering af Franklin J. Schaffner med Charlton Heston i hovedrollen. Hermed var en franchise født, der indtil videre har kastet yderligere syv film af sig samt blandt andet diverse tegneserier, legetøj, bøger og to tv-serier i henholdsvis 1974 og 1975, den ene animeret.

planet of the apes collection blu-ray 01

Tim Burton forsøgte mindre heldigt at genindspille den originale film i 2001. Hermed kunne universet på film være blevet lagt i graven for good. Heldigvis fik aberne som bekendt nyt liv med Rupert Wyatts forrygende reboot i 2011, der tidligere i år fik en endnu bedre fortsættelse med Dawn of the Planet of the Apes.

Hermed synes aberne at være back for good – der venter i hvert fald endnu en film forude i 2016. Den glæder jeg mig selv sagt til. Inden den lander, kommer jeg helt sikkert til at gense de her abefilm flere gange. For ja, godt nok er filmserien af svingende kvalitet, men universet er hele vejen fascinerende.

abernes planet revolutionen 01

Noget af det, der jo er en fornøjelse ved Blu-ray er, at ældre film kan få pustet nyt liv i både billede og lyd, som med de første fem film. Samtidig byder denne udgivelse også på timevis af ekstramateriale. Her er altså god mulighed for at kunne gå amok med et univers, der lever videre i bedste velgående her små 50 år efter den første film. Forrygende damned dirty apes!

PLANET OF THE APES – Primal Collection er udkommet på Blu-ray den 27. november 2014. [tabgroup][tab title=”Blu-ray-anbefaling | Planet of the Apes – Primal Collection”]
planet of the apes collection cover
Originaltitel: Planet of the Apes – Primal Collection (1968-2014)
Release: den 27. november 2014
Instruktion: Franklin J. Schaffner, Tim Burton, Rupert Wyatt m.fl.
Medvirkende: Roddy McDowall, Natalie Trundy, Kim Hunter, Charlton Heston, Maurice Evans, Andy Serkis m.fl.
Udgiver: 20th Century Fox Home Entertainment[/tab][/tabgroup]