CPH PIX 2013, DAG 9: hormonfyldt bustur gennem New York

Jeg havde kun en enkelt film på mit program, da de to titler jeg ellers havde i kikkerten desværre lappede ind over hinanden – oh well, man kan ikke nå det hele. Til gengæld var det endnu en af de film, jeg med spænding havde set frem til, nemlig det franske legebarn Michel Gondrys nye film The We and the I. Desværre levede den ikke helt op til forventningerne.

Filmen foregår stort set kun i en bus, fyldt op med skolebørn på vej hjem gennem New Yorks gader. Således følger man med i hakkeordenen, hvor der er dem, der stille passer sig selv, bøllerne og i rapkæftede tøser. Hormonramte og med følelserne uden på tøjet – energisk og i øjenhøjde, men desværre spores her også en smule tomgang.

The We and the I

For efterhånden som køreturen fortsætter, synes de samme småkække, improviserede samtaler at køre i ring. Den indledningsvise energi og befriende uhøjtidelighed mister pondus og engagement. Det er desuden nok den mindst Gondryske Gondry-film, hvor hans finurlige indslag begrænser sig til få, korte flashbacks optaget med dårligt kamera. Men ganske charmerende, men altså også noget langtrukken.

The We and the I 3/6: 3_6 - stars_LILLE

Husk du kan blive ven med Filmskribenten på Facebook HER.