CPH PIX 2016: Pige med smag for kød og med djævelen på slæb

CPH PIX 2016: Der er for alvor kommet gang i filmfestivalen CPH PIX, der har indtaget de københavnske biografer og nu er godt halvvejs. Så ja, du kan altså fint nå at fange flere fremragende film i mørket, da herlighederne løber frem til og med den 9. november.

Selv har jeg indtil videre blandt andet været på morderjagt i Sydkorea med den fremragende overnaturlige THE WAILING, været i selskab med en deform mand samt en jætte i den unikke THE GIANT videre til månelandings-konspirationer i den vittige mockumentary OPERATION AVALANCHE.

Senest har den stået på råt ungdoms-skråstreg-kannibal-drama med den franske RAW, som jeg passende mæskede mig igennem i Grands store sal på selveste Allehelgensaften. En yderst potent film, der følger den bly vegetar Justine, som starter på en dyrlægeskole, hvor hun i mødet med det vilde liv på skolen finder nye sider af sig selv – blandt andet lysten til… kød.

raw-cph-pix-2016

Instruktør Julia Ducournau har et solidt og engagerende greb om ungpige-portrættet og skolelivet, mens uhyggen fornemt sniger sig ind på mig. Er par plotdrejninger er dog en smule for forcerede, men troværdigheden overlever – ikke mindst takket være skuespillerne, særligt en Garance Marillier som den både sarte og stærke Justine.

Passende for mit mini Halloween-tema, sluttede jeg dagen af i Empire på Nørrebro med den okkulte THE DEVIL’S CANDY. Her flytter en lille familie ind i et ødeliggende hus i Texas. Men der ulmer onde kræfter i husets mørke – måske er det djævelen selv. Faren Jesses føler i hvert fald snart en ondskab krybe ind på ham og de billeder, han maler i sit nye atelier. Kan familien vide sig sikker her?

devils-candy-cph-pix-2016

Jeg kan egentlig godt lide filmens underspillede stil og ganske vellykkede take på både djævlebesættelse og haunted house-gyset, men potentialet bliver bare ikke helt indfriet. Og så fungerer den bombastiske finale ikke helt, men fremstår lidt for the top i forhold til den ellers dejligt underspillede ondskab, der omfavner filmen.

Jeg glæder mig dog til at hoppe ind i CPH PIX-mørket igen snart – du bør gøre det samme.

– Besøg også CPH PIX lige her og på Facebook lige her.
– Besøg også gerne Filmskribenten på Facebook lige her.
– Se eventuelt også mine 10 filmanbefalinger på CPH PIX lige her.