Mager lejemordertøs deler flade øretæver ud

Nej, selvfølgelig kan man ikke få nok af labre lejemordere, der med elegance og køligt overblik formår at dræbe sine mål på mest udspekulerede vis – og slippe lydløst fra det. I den varmblodede actionkolbøtte Colombiana er det en lidt for mager Zoe Saldana, der dræber løs i et forsøg på at få gjort kål på sit barndomstraume og ro i sin plagede sjæl. Jep, frem med automatriffel og kvælertag.

Som lille pige ser Cataleya sine forældre blive skudt med koldt blod af en ond gangster-boss. Hun undslipper dog og dedikerer nu sit liv til at blive den mest effektive dræber, for herved at kunne opsøge den grumme gangster og hævne sine forældres død. Hendes plan går selvfølgelig ikke som forventet og snart er FBI på sporet af hende – og vupti, jægeren bliver den jagede.

Her er ikke så meget pjat, der skal losses noget action over disken – og til en hvis grad lykkedes det også at få afviklet nogle heftige actionsekvenser, der bl.a. involverer sultne hajer og en gennemtænkt fængselslikvidering. Altsammen med den adrætte Zoe Saldana i front – og hun får i den grad kravlet rundt i ventilationsskakter. Desværre snubler filmen over flere usandsynligheder end actionræset kan bære.

KLIK VIDERE FOR RESTEN AF ANMELDELSEN–>

Men altså, det er næsten forventeligt i en film som denne, at detaljerne og troværdigheden ikke helt hænger sammen. Man skal jo for pokker bare se nogle eksplosioner og automatrifler samt ’den-på-grænsen-til-det-anorektiske-lejemorder’ slå sig løs. Desværre bider jeg ikke helt på den ellers indtagende omgang nonsens. Hertil bliver det hele lidt for bastant og ujævnt fortalt.

Der kunne ellers godt gemme sig en interessant og mere facetteret karakter i den kolde dræber, der kæmper med ensomhed, afsavn og et uafrysteligt traume. Jep, det er sådan cirka opskriften på samtlige (anti-)helte. Men klichéfyldt eller ej, så savner Zoe Saldanas karakter langt mere dybde og uforudsigelighed, hvis man for alvor skulle involvere sig i hendes hævntogt og jagt på sjælefred.

Ekstramateriale, billede og lyd:
Filmen gør sig godt på Blu-ray, hvor billedet medrivende gengiver både eksplosioner og imponerende panoramaskud af storbyer – detaljerigt, skarpt og farvemættet. Lydsporet drøner også fint igennem med klar dialog og solidt tryk på håndvåben. Herudover finder man også en lille omgang ekstramateriale.

Man får en ’making of’ (26 min.), hvor cast og crew sniksnakker om det sædvanlige, så som locations, historien og action plus sin del af rygklapperi. Desværre ikke videre interessant. Herudover får man et picture-in-picture-kommentarspor med instruktør Olivier Megaton. Det e nok mest for filmens hardcore fans, da han ikke er den mest medrivende fortæller, men dog med flere fine historier fra produktionen og sine tanker bag filmen. Slutteligt finder man en omgang storyboards i et diasshow (9 min.), det havde dog været at foretrække, hvis man selv kunne bladre igennem dem.

Originaltitel:
Colombiana, USA/Frankrig, 2011
Instruktion: Olivier Megaton
Medvirkende: Zoe Saldana, Amandla Stenberg, Michael Vartan, Cliff Curtis, Callum Blue, Max Martini, Jordi Mollà m.fl.
Spilletid: 1 time 47 min.
Udgiver: Scanbox