’Da Harry mødte Sally’ holder stadig

Nu hiver jeg altså lige en lille charmerende film frem af gemmerne, for den romantiske komedie Da Harry mødte Sally fra 1989 er blevet støvet af og netop udkommet på Blu-ray her i landet. Det er en personlig favorit i den ellers ofte udskældte genre – og det er bestemt stadig en både morsom, rørende og veloplagt film, der holder til mere end et enkelt gensyn.

Filmen følger den optimistiske Sally og den kyniske Harry. De bliver ved med tilfældigt at støde på hinanden over en længere årrække og udvikler på trods af deres forskelligheder og mange uenigheder et stærkt venskab. Men et venskab, der bl.a. på grund af skiftende omstændigheder har svært ved at blive til andet end en sød flirt – og er kærligheden overhovedet værd at satse på, hvis nu venskabet går i vasken?

Her mere end tyve år efter sin premiere står filmen stadig stærkt og vedkommende med sine skarpe og indsigtsfulde iagttagelser af drenge og piger, forhold, venskab og kærlighed. Dybt romantisk uden at blive sukkersød og med et vittigt manuskript, der veloplagt bringes til live af Billy Crystal og Meg Ryan i titelrollerne. Da Harry mødte Sally er fortsat en uimodståelig filmromance og en kærkommen reminder om, at romantiske komedier absolut ikke kun er af det onde.

KLIK VIDERE FOR RESTEN AF ANMELDELSEN–>

Så hvis du af uransagelig årsager endnu ikke har fået set denne perle af følelsesmæssige blindgyder og den uforklarlige kærligheds omveje, så er det altså med at springe til. Der jo ingen grund til at pine sig selv med den ene romantiske ligegyldighed efter den anden, når nu Harry bare står der og venter på sin Sally.

Ekstramateriale, billede og lyd:
Nu er det ikke en film, der ligefrem byder på de store visuelle armbevægelser. Ikke desto mindre leverer Blu-ray-udgivelsen filmen med et flot, farvemættet og skarpt billede, mens også lydsporet spiller godt og den veloplagte dialog går rent igennem.

Man finder desuden lidt forskelligt ekstramateriale, man fint kan hygge sig med. To kommentarspor, et med instruktøren Rob Reiner og et hvor han gøres selskab af manusforfatter Nora Ephron og skuespiller Billy Crystal. Det er klart det med trekløveret, der er sjovest. De har god ping pong og interessante anekdoter.

Herudover finder man et par udmærkede features. Den fine How Harry Met Sally (33 min.), hvor filmen diskuteres af folkene foran og bagved kameraet – det samme gør sig gældende i syv kortere features, der har hver deres fokuspunkter (i alt 60 min.). Slutteligt finder man et par slettede/forlængede scener (7 min.), en musikvideo med Harry Connick Jr. og filmens trailer.


Originaltitel:
When Harry Met Sally, USA, 1989
Instruktion:
Rob Reiner
Medvirkende:
Billy Crystal, Meg Ryan m.fl.
Spilletid:
95 min.
Udgiver:
SF Film