Sød Rachel McAdams redder slattent morgen-tv

Selvom grafikerne bag coveret til Morning Glory har gjort hvad de kunne for at skræmme folk væk med en kikset komposition, så gemmer der sig bag det akavede og klichéfyldte photoshop-kiks faktisk en ganske sød feel-good-film – selvfølgelig med hjertet på rette sted, romancen lige om hjørnet og en happy end.

I filmens (lyserøde) hjerte finder man den hårdtarbejdende tv-producer Becky, en oplagt og sød Rachel McAdams. Hun får arbejde på et faldefærdigt morgenprogram, som hun skal redde fra lukning – hmmm, mon det lykkedes? Hun går ukueligt til opgaven, men det er svært med to værter, der ikke kan udstå hinanden, den vrisne Mike og en kynisk Colleen – henholdsvis Harrison Ford og Diane Keaton.

Her er bestemt ikke tale om nogen original (romantisk) komedie, men takket være en uimodståeligt charmerende McAdams samt en gnaven Ford og en lidt for morgenfrisk Keaton hiver Morning Glory point hjem på sin sødme og selvtillid.

KLIK VIDERE FOR RESTEN AF ANMELDELSEN–>

Hvilken bedre arena at lade en komedie udspille sig end et morgenprogram. Her med den obligatorisk tåbelig ping pong mellem værterne og de ofte uelegante spring fra alvorlige nyheder til kagebagning. Den modsætningsfyldte dynamik mellem Ford og Keaton er ganske vist ofte sjov, men de to garvede rotter forbliver karikaturer, der ikke bidrager til filmens drama med nogen form for troværdighed.

Men selvom morgen-fjollerierne til tider bliver for anstrengt i forsøget på at fremtvinge grin, så balancerer filmen alligevel ganske fint komikken med dramaet, det takket været McAdams som den ensomme Becky, der kun har øje for sit arbejde og ikke tid til kærligheden. Og så skal Jeff Goldblum også lige nævnes – han er altid værd at se en film for, selvom han blot medvirker i en birolle.

Morning Glory er ganske vist omtrent så overraskende som Go’ Morgen Danmark, men så absolut langt sjovere, mere charmerende plus leveringsdygtig i håbløs romantik til de håbløse romantikere. Jep, et lille uskyldigt skud feel-good, der løsner op for sommerdepressionen, hvis bare man sænker paraderne for dens sødme.

Ekstramateriale, billede og lyd:
Filmen leveres på Blu-ray med et fint og farvemættet billede, mens også lyden går godt igennem med gode niveauer. Der er medfølger dog ikke meget ekstramateriale.

Her finder man blot en enkelt slettet scene på 48 sekunder, som faktisk delvist indgår i filmen. Herudover får man et kommentarspor med filmens instruktør Roger Michell og forfatter Aline Brosh McKenna. Det er ikke det mest ophidsende de to har at fortælle, men leverer trods alt et par fine og interessante kommentarer om udviklingen af historien og karaktererne plus det obligatoriske rygklapperi.


Originaltitel: Morning Glory, USA, 2010
Instruktion:
Roger Michell
Medvirkende:
Rachel McAdams, Harrison Ford, Diane Keaton, Patrick Wilson, Jeff Goldblum m.fl.
Spilletid:
1 time 47 min.
Udgiver:
Paramount Home Picture