Kom så Jang, tag den palme med hjem

I dag starter filmfestivalen i Cannes og løber frem til d. 22. maj. Det er altså på høje tid, der kommer et pip fra min side om den prestigefyldte festival. Blandt de 20 nominerede, der i år kæmper om Guldpalmen finder man to danske instruktører. Min personlige favorit Nicolas Winding Refn aka Jang er for første gang nomineret, han har bl.a. ’Pusher’-filmene, Bronson og Valhalla Rising på CV’et.

Godt et år efter jeg skrev om Refns Drive, der har Ryan Gosling i førersædet som ’get-away-driver’, skal han altså nu køre om kap om den eftertragtede palme. I feltet finder man også den Cannes-vante Lars von Trier og hans dommedagsfilm Melancholia med bl.a. har Kirsten Dunst, Kiefer Sutherland og Charlotte Gainsbourg.

– Der er endnu ingen trailer til Drive, så I må nøjes med første klip fra filmen.[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=FvRl2OB5PBk[/youtube]

Juryen der i år skal uddele Guldpalmen ledes an af Robert De Niro. Han flankeres bl.a. af Jude Law, Uma Thurman og action-instruktøren Johnnie To. Så selvom Drive langt fra er en klar Cannes-vinder, kunne man tro, at den lå bare en smule lunt i svinget. Johnnie To er jo en action-glad gut, lidt ”ungt” blod med Thurman og Law og så har De Niro, som jeg skrev i går i anmeldelsen af Taxi Driver selv en fortid som ”chauffør” – så må man bare håbe, at filmen holder.

– Besøg Cannes’ (noget forvirrende) site HER.
– Læs videre om Nicolas Winding Refn:
Jang og de desperate mænd
Min anmeldelse af ’Bronson’
Refn er monstret Glubsk