Ferrell og Wahlberg er sjove som akavet duo

Normalt er det de hårdkogte betjente med rappe replikker, der leder an, når skurkene skal fanges i filmens verden. Et sådant par finder man også i action-komedien The Other Guys, hvor Dwayne Johnson og Samuel L. Jackson giver den som heltmodige betjente – men kun i filmens første eksplosive minutter (derfor er det også en smule ’overkill’, at de pryder frontcoveret). Skæbnen vil imidlertid, at der bliver plads til nye helte i New Yorks gader – ind kommer Will Ferrell og Mark Wahlberg.

The Other Guys handler nemlig ikke om super-betjente, men om dem man normalt kun ser stå i baggrunden. Her den omhyggelige papirnusser Gamble (Ferrell) og den mere frygtløse Hoitz (Wahlberg). De er stationens klovne – specielt står Gamble for skud, når en fantastisk Rob Riggle giver den som mobbende betjent. Men da det umage par ved et tilfælde rodes ind i en sag om svindel for milliarder, er det pludselig dem, som må dukke sig for en regn af dødbringende kugler.

Will Ferrel er en af mine favorit-komikere med film som Step Brothers og Anchorman på CV’et. The Other Guys er Ferrells fjerde samarbejde med instruktør Adam McKay på en spillefilm – og at de to har et godt samarbejde skinner igennem. Bl.a. leveres flere vellykkede improvisationer, som en diskussion om hvorvidt en løve eller en tunfisk ville vinde i en duel. Ferrell skuffer med andre ord ikke. At filmen som helhed ikke er nær så vellykket, er altså ikke Ferrells fejl, men skyldes snarere et for flagrende manuskript og en i sidste ende slap plotafvikling.
KLIK VIDERE FOR RESTEN AF ANMELDELSEN —>

Det er dog ikke kun Ferrell, der leverer grinene. Han er i godt selskab med Wahlberg, der udgør et morsomt modstykke med op til flere skjulte talenter, bl.a. yndige ballettrin. Det er vitterligt et umage par, men de svinger overraskende godt sammen. Desuden finder man flere forrygende biroller, bl.a. Eva Mendes som Gambles søde kone, Steve Coogan som slesk svindler og Michael Keaton som hidsig politichef, der ubevidst citerer R’n’B-gruppen TLC (!).

The Other Guys er ikke den mest helstøbte action-komedie, men de mange actionscener eksekveres overbevisende og balanceres specielt i filmens første to tredjedele fint med den absurde komik og de to betjentes kejtede ignorance. Desværre mister filmen i sidste del en smule af sin komiske pondus til fordel for plotafviklingen. Det er bestemt til at leve med, for Ferrell og Wahlberg er morsomt selskab.


Ekstramateriale:
Filmen står virkelig flot på Blu-ray, hvor også lydsporet spiller medrivende med – ikke mindst i de hæsblæsende action-scener. Man finder desuden både biografversionen samt en 9 minutter længere udgave. Jeg så den forlængede version, men for helhedens skyld vil jeg tro, at de ekstra minutter godt kunne undlades. Man kan herudover dykke ned i god stak ekstra features på godt 100 minutter i alt.

Ekstramaterialet er i den lettere ende og består primært af en række korte indslag med forskelligt sjov og ballade, som bl.a. fraklip, spas fra optagelserne og skuespillernes side. Herudover finder man bl.a. slettede og forlængede scener, lidt om filmens stunts, interviews med cast og crew og et ikke specielt vellykket kommentarspor med bl.a. Ferrell og McKays mødre. Ekstramaterialet er altså ikke specielt dybdegående, men ofte underholdende.


Originaltitel: The Other Guys, USA, 2010
Instruktion: Adam McKay
Medvirkende: Will Ferrell, Mark Wahlberg, Eva Mendes, Michael Keaton, Steve Coogan, Dwayne Johnson, Samuel L. Jackson, Rob Riggle, Damon Wayans m.fl.
Spilletid: 1 time 47 min. (bio-versoin), 1 time 56 min. (forlænget version)
Udgiver: Sony Pictures Home Entertainment