Ridley Scott med nyt om Alien-prequels

I 1979 instruerede Ridley Scott rum-klassikeren Alien. Siden er det blevet til tre opfølgere og to Alien vs. Predator-film – dog uden Scott ved roret. Nu vender Scott som bekendt tilbage til rumvæsnerne med hele to prequels. I weekenden deltog han på LA Times’ Hero Complex festival og løftede sløret for endnu et par detaljer om filmene.

I filmen fra 1979 ser man ombord på ”alien-rumskibet” et stort og underligt skeletlignede væsen kaldet  ”The Space Jockey” (læs om det HER). Dette opsigtvækkende væsen blev aldrig udforsket i originalen eller i de efterfølgende film. Det har altid undret Scott, som derfor vil fortælle dets historie i sine prequels, bl.a. hvordan det er tilknyttet de fæle alien-monstre og hvordan det kom ombord på skibet.

Manuskriptet er skrevet og forberedelserne i fuld gang. De kommende Alien-film vil foregå lang tid før den første film, så vi skal nok ikke regne med at se Sigourney Weaver tilbage i rollen som den barske Ripley. Scott fortalte også, at der er lavet en masse undervands-research (hvad det så end skal betyde?) og at filmene vil udforske aspekterne ved at rejse ud i rummet.

– Den første Alien-prequel er sat til en premiere sent i 2011.