David Fincher hopper ombord på Nautilus

Hvem havde troet, at David Fincher ville melde sig på banen, som instruktør på genfortolkningen af det undersøiske eventyr 20,000 Leagues Under the Sea? Manden bag dystre perler som Se7ven, Fight Club samt Zodiac – well, og det sentimentale fuckup The Curious Case of Benjamin Button.

Fincher vil sammen med manusforfatter Scott Z. Burns (Bourne Ultimatum) udvikle et nyt tag på eventyret, der bygger på en bog af Jules Verne fra 1869. Burns siger, at filmen ”sigter efter at blive visuelt spektakulær” og ”vil lægge sig i samme åre som Star Wars eller The Empire Strikes Back.” – lækkert med habile ambitioner.

Projektet havde ellers en rum tid instruktøren McG tilknyttet (Charlie’s Angels, Terminator Salvation), men hans vision var øjensynligt for dyster til Disney-bosserne. Så selvom der ingen detaljer er om hvorledes Fincher vil gribe filmen an, får han nok ikke held med at lave en ”The Dark Knight” på Nautilus.

Fincher skal også lige have søsat sin Facebook-film, The Social Network, og så venter det amerikanske remake af Mænd der hader kvinder også. Men en interessant instruktør til et sådant projekt. Det bliver spændende at følge.

Der er lavet en god stak film på baggrund af Jules Vernes bog. Mest kendt er vel netop Disneys egen version fra 1954, med bl.a. Kirk Douglas, James Mason og Peter Lorre. Filmen fortæller historien om den avancerede ubåd Nautilus, der med Kaptajn Nemo undersøger en række mystiske skibbrud. Se filmens trailer HER.