Zombier går løs på Jane Austen

Det måtte jo komme, filmatiseringen af den populære zombieficerede udgave af Jane Austens bog Pride and Prejudice – som naturligvis hedder Pride and Prejudice and Zombies. Go figure. Well, Natalie Portman skal både producere og ligeledes spille med i filmatiseringen, hvor hun vil portrættere Elizabeth Bennet, som jo bekendt har et og andet med den labre Mr. Darcy – nå ja, og så skal hun samtidig også lige nedslagte frådende zombier. Herligt.


Det er Seth Grahame-Smith, som står bag zombieficeringen af Jane Austens bog. Jeg har dog hverken læst Austens eller Grahame-Smiths udgave. Filmen kommer jeg dog ikke til at gå udenom. Det er helt sikkert. Er der zombier, er jeg der også.

Det at kombinere en klassisk roman med en mere morbid slagside har tilsyneladende bidt sig en smule fast, for Jane Austens Sense and Sensibility har ligeledes fået tilsat en ekstra ingrediens i Ben H. Winters bog Sense and Sensibility and Sea Monsters. Ha ha. Og rent faktisk er et andet filmprojekt i samme dur også i støbeskeen, nemlig den såkaldte Pride and Predator – jep, kostumedrama a al Jane Austen udsat for blodtørstige rumvæsner. Det kan da godt gå hen og blive nogle interessante mash-ups. Jeg er i hvert fald game on!

– Læs også Zombier overtager “Star Wars og Mit rendezvous med Mr. Darcy.