Anmeldelser american hustle thumb

Published on januar 23rd, 2014 | by Bjarke Friis Kristensen

3

AMERICAN HUSTLE: Stjernecast kan ikke stille meget op med rodet fupmagerfilm

Biograf-anmeldelse: Jeg skal gøre mit bedste for ikke at bruge for meget plads på at kommentere tøjet og parykkerne. American Hustle byder nemlig på bredflippet 70’er-stil samt hentehår, højt hår og permanentet hår. Godt, så er det på plads. For her gælder det ikke mode, men svindel, forviklinger og forkerte beslutninger samt komplicerede forhold, jagten på kærligheden og det gode liv. Du ved, som hver dag i ugen for undertegnede.

Christian Bale har ædt sig en flommet mave til i rollen som svindleren Irving Rosenfeld, der med hentehår og tvivlsom charme hiver penge hjem på fup og fiduser. Han forelsker sig hovedkulds i en navlenedringet Amy Adams – det kan ingen bebrejde ham. De bliver sammen en storsvindlende duo, der ender med håret i postkassen og derfor bliver nødt til at hjælpe FBI med at få skovlen under nogle korrupte politikere, for selv at slippe for fængsel.

american hustle 01

Men nej, selvfølgelig forløber denne plan på ingen måde efter planen. Blandt andet fordi FBI-agenten, der leder operationen kommer på tværs af Irving og hans udkårne. Men dette trekantsdrama er kun en flig af dramaet, hvor ingen helt synes at fortælle sandheden om sig selv. Så nej, det er ikke kun, når det gælder om at lokke de korrupte i fælden, at der lyves og svindles. På privatfronten er der også hemmeligheder.

Således flettes kærlighedsforviklinger og dramaet sammen med den både vovede og komplicerede operation. Problemet er blot, at hverken dramaet eller operationen for alvor fænger. Her vakles der en ujævnt rundt i historien, mens drama og komik heller ikke rigtigt finder balancen, som den ellers gjorde så elegant i instruktør David O Russels forrige film, Silver Linings Playbook.

american hustle 02

Her kommer man dog ikke ind på livet af det ellers fremragende cast. Det er virkelig en skam, for indpakningen er mere end tillokkende. David O. Russell snyder altså publikum for den gode film, der ellers lå i kortene. Men nej, American Hustle er ikke helt til hundene. For blandt andet er netop de medvirkende det, der bærer filmen gennem sin rodede og ikke videre engagerende historie.

Christian Bale som forfængelig fupmager med store idéer samt en skrøbelig, men stålsat Amy Adams og Bradley Cooper som energisk FBI-agent. En veloplagt Jeremy Renner overrasker særdeles positivt som borgmester – ja, han er sgu blevet snydt for en nominering (host, Oscars, host) – mens Jennifer Laerence gør sin ting som bramfri kone til Irving. Men altså, en ujævn og mildt uengagerende fortalt historie, der forresten er løst baseret på virkelig begivenheder i slut-70’erne. Tja, se den for castet.

– ’Synes godt om’ Filmskribenten på Facebook HER

Vurdering 3/6:
3_6 - stars
american hustle poster
Originaltitel: American Hustle, USA, 2013
Premiere: d. 23. januar 2014
Instruktion: David O. Russell
Medvirkende:
Christian Bale, Bradley Cooper, Amy Adams, Jeremy Renner, Jennifer Lawrence m.fl.
Spilletid: 139 min
Distributør: UIP

Tags: , , , , , , , , , , , ,


About the Author


3 Responses to AMERICAN HUSTLE: Stjernecast kan ikke stille meget op med rodet fupmagerfilm

 1. MichaelCuG says:

  We’re safe and sound crafting assistance alongside the major payment selections to acquire college or university papers free of going through any challenges with only a simply click of the button. Our business enterprise has efficiently planted a peaceful yard of extraordinary offers, bonuses and savings moreover to very quickly and simple payment method.
  http://www.kas-call-answering.co.uk/personalized-dissertation-simply-writing-program/

 2. MichaelCuG says:

  This can be the help all college students desire in some cases – a real specialized to write down their essays for them. The tailor made essay creating company should help you begin submitting your crafting tasks by the due date and also to meet every one of the requirements of one’s professors. And it’s so very easy – ordering a personalized essay needs only a few minutes and may prevent so much time, pressure and problems. There’ll be some other person to deal with your chore and you simply should be able to unwind for quite a while.
  http://www.hajjramssportsconsult.com/royal-essays-penning-support-skilled-effectively/

 3. MichaelCuG says:

  If you want ones work to always be created speedy and also with no faults the destination for yourself. Our low-priced tailor made essay creating program can certainly be effective for every scholar who may have no time or want to cope with essays. We realize that pupils currently need to deal with way more classes, publications, papers and professors. That could be why we want to create it a little less difficult for you personally with our essay producing help. Not everyone seems to be prepared to sit for hours and drive their creative imagination and creativity to perform whatever they refuse to try and do.
  http://www.bedandbreakfastinrugby.com/2015/07/17/paper-improve-writing-articles-writing-articles/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


7 + = tolv

Back to Top ↑